Σήμερα η συνάντηση της «Τρόικα» - Αποφασίζουν για αρχηγό; - iefimerida.gr

Σήμερα η συνάντηση της «Τρόικα» - Αποφασίζουν για αρχηγό;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυκνώνουν οι επαφές κορυφαίων στο ΠΑΣΟΚ, εν αναμονή των αποφάσεων Παπανδρέου για την δρομολόγηση των διαδικασιών αλλαγής ηγεσίας. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε χθες αργά το βράδυ με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μια μέρα μετά την δεύτερη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Οι Βενιζέλος - Διαμαντοπούλου συμφώνησαν ότι πρέπει να επικρατήσει ηρεμία και ψυχραιμία ώστε να μην επαναληφθεί σκηνικό 2007, ενώ φέρεται να πρότεινε στην υπουργό Παιδείας να «πάνε όλοι μαζί» κάτι που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι επιδίωξε την στήριξη της. Είναι άγνωστο ακόμη τι απάντησε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Σήμερα πάντως η «Τρόικα του ΠΑΣΟΚ» (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης) θα συναντηθούν για να προσδιορίσουν τα επόμενα βήματα τους και ενδεχομένως για να ξεκαθαρίσει ποιος εξ αυτών θα είναι ο διεκδικητής της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση θα είναι παρών και ο... έτερος Καππαδόκης, Ηλίας Μόσιαλος.

Την ίδια ώρα η κίνηση των τριών νέων βουλευτών από την περιφέρεια (Σάκης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης, Φραγκίσκος Παρασύρης) έγινε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των πρωτοκλασάτων.
Η Άννα Διαμαντοπούλου με μήνυμα της στο twitter χαρακτήρισε την πρωτοβουλία τους ως «ενδιαφέρουσα πρόταση για ουσιαστική επανεκκίνηση από πρόσωπα που δίνουν ελπίδα για ανανέωση». Ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης έστειλε sms σε έναν εξ αυτών εκφράζοντας το παράπονο του ότι ήταν «σκληροί» σε σχέση με την κίνηση του.

Οι «3» βουλευτές, ξεκαθάρισαν ότι δεν συνιστούν «ομάδα» και πως μπορεί να υποστηρίξουν διαφορετικούς υποψηφίους την κρίσιμη ώρα, αλλά επεσήμαναν ότι σε κάθε περίπτωση, οι διαδικασίες για την ηγεσία, πρέπει να ανοίξουν πριν τις εκλογές. Μάλιστα, ο κ. Βουδούρης όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο διάσπασης σχολίασε ότι «το θέμα της ενότητας στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτοσκοπός» και πως «εάν δεν υπάρχει κοινό πολιτικό περιεχόμενο ως βασικό στοιχείο" τότε η λύση θα μπορούσε να είναι ένα συναινετικό διαζύγιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ