Η πορεία των Ελλήνων την 5η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων - iefimerida.gr

Η πορεία των Ελλήνων την 5η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 5η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων είχε χαρές για τις ελληνικές παρουσίες από τα υγρά σπορ και λύπη από τον αποκλεισμό του Ηλία Ηλιάδη στη φάση των «32» στο τζούντο.

Εχοντας δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή του, ο Ηλιάδης μπήκε στη μάχη του τζούντο ως ένα από τα φαβορί για να ανέβει στο βάθρο στην κατηγορία των 90 κιλών. Ωστόσο, ο Κινέζος Ζενγκ Ζιουνξιάο κατάφερε με Ippon να βγάλει εκτός τουρνουά τον Έλληνα πρωταθλητή μόλις 43 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα.

Κι αν αυτή ήταν η άσχημη εξέλιξη της 5ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, υπήρξαν και αρκετές χαρμόσυνες. Στο πόλο, η Εθνική ομάδα με γκολ του Βλαχόπουλου πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα με την Ουγγαρία και ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος της επίθεσης της ελληνικής ομάδας, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 8-8 την υπερδύναμη Ουγγαρία και να παραμείνει αήττητη μετά από τις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου δεν τα κατάφερε στο ξίφος ασκήσεως και παρά την καλή προσπάθεια που πραγματοποίησε αποκλείστηκε από την Βιετναμέζα Αν Λι Ντο αφού ηττήθηκε με σκορ 15-13 αν και στις πρώτες δύο περιόδους ήταν ισόπαλη με την αντίπαλό της.

Μεγάλη πρόκριση στον ημιτελικό των 200 μέτρων μικτής ατομικής πήρε ο Ανδρέας Βαζαίος τερματίζοντας στην 3η θέση της προκριματικής σειράς με χρόνο 1:59.33 ενώ αντίθετα ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε 8ος στη δική του προκριματική σειρά στα 200 μέτρα ύπτιο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των αγώνων.

Στην ιστιοπλοΪα, ο Γιαννης Μιτάκης κάλυψε το χαμένο έδαφος από το κακό ξεκίνημά του στην κατηγορία FINN, τερματίζοντας 3ος στην 3η ιστιοδρομία και 2ος στην 4η. Ετσι βρίσκεται στην 4η θέση με 147 βαθμούς ποινής και ελπίζει πως στις επόμενες κούρσες θα καταφέρει να μπει στην τριάδα.

Παναγιώτης Μάντης και Παύλο Καγιαλή τερμάτισαν στην 9η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία αλλά πήρε την 3η θέση στη δεύτερη στα 470. Το ελληνικό πλήρωμα βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης με 12 βαθμούς ποινής.

Το δίδυμο στα Nacra 17 αποτελούμενο από την Σοφία Μπεκατώρου και τον Μιχάλη Πατενιώτη δεν τερμάτισε στην 1η ιστιοδρομία αλλά στη δεύτερη κατάφερε να πάρει την 3η θέση με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει στη 12 θέση της γενικής κατάταξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ