Σκληρή κόντρα Ρωσίας- Ουκρανίας -Πούτιν: Ηλίθιες και επικίνδυνες οι ενέργειες του Κιέβου - iefimerida.gr

Σκληρή κόντρα Ρωσίας- Ουκρανίας -Πούτιν: Ηλίθιες και επικίνδυνες οι ενέργειες του Κιέβου

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατακόρυφα ανέβηκε ξανά το «θερμόμετρο» ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο, μετά από την καταγγελία της Ρωσίας για απόπειρα ένοπλης εισβολής της Ουκρανίας στην Κριμαία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι επιλέγει την τρομοκρατία αντί για την ειρήνη, αλλά και ότι παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Νωρίτερα, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι απέτρεψε διαδοχικές απόπειρες ένοπλης εισβολής Ουκρανών στην Κριμαία, το σαββατοκύριακο.

«Οι ενέργειες του Κιέβου είναι ηλίθιες και εγκληματικές», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι δεν έχουν νόημα οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την ανατολική Ουκρανία, στο περιθώριο της προσεχούς συνόδου της G20. Ο Ρώσος πρόεδρος διεμήνυσε ακόμη ότι θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας στην Κριμαία και κάλεσε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να αλλάξει η συμπεριφορά του Κιέβου.

Η Ουκρανία, που διαψεύδει τους ισχυρισμούς της FSB, πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Πούτιν ότι ψάχνει τρόπους να κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν επιθυμεί νέο πόλεμο. Η Ρωσία κλιμακώνει, απεγνωσμένα αναζητεί για ένα casus belli ενάντια στην Ουκρανία και δοκιμάζει την αντίδραση της Δύσης», έγραψε στο Twitter ο Ντμίτρο Κουλέμπα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Η FSB ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε δύο ένοπλες απόπειρες της Ουκρανίας να περάσει σαμποτέρ στην Κριμαία και ότι εξάρθρωσε ένα ουκρανικό κατασκοπευτικό δίκτυο εντός της χερσονήσου.

Οι Ρώσοι κατηγόρησαν τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις ότι σχεδίαζαν να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κριμαία, με στόχο υποδομές ζωτικές σημασίας. «Στόχος αυτής της ανατρεπτικής δραστηριότητας και των τρομοκρατικών ενεργειών ήταν η αποσταθεροποίηση της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης της περιοχής, πριν από την προετοιμασία και τη διεξαγωγή εκλογών», ανέφερε η ανακοίνωση της FSB.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βλάντιμιρ Πούτιν ΚΡΙΜΑΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ