Τώρα με τη ζέστη θέλετε απλές συνταγές και λίγα υλικά, χωρίς βαριές σάλτσες και περιττά βάρη στα πιάτα σας.
Αυτή η συνταγή για λεμονάτα κοτόπουλο απαιτεί ποιοτικό πουλερικό. Αγοράστε το στον κρεοπώλη και φανείτε απαιτητικοί με το κοτόπουλό σας.
Υλικά
- 2-3 στήθη κοτόπουλο
- 1/3 φλυτζανιού αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι
- ¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 ζωμό κότας
- Χυμό από 2 μικρά λεμόνια
- 1 λεμόνι για φετούλες
- Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και αλευρώστε το κοτόπουλο
- Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι βαθύ και 1 κουταλιά βούτυρο
- Ροδίστε το κοτόπουλο προσεκτικά και από τις 2 πλευρές, σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά
- Αν δεν χωράνε όλα τα κομμάτια προσθέστε ελαιόλαδο και βούτυρο στο τηγάνι και συνεχίστε
- Βγάλτε το κοτόπουλο, ρίξτε το χυμό λεμονιού στο τηγάνι και αφήστε να γίνει σάλτσα για 2-3 λεπτά
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε πιατέλα, ρίξτε τη σάλτσα, διακοσμήστε με φέτες λεμονιού και μαϊντανό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο