Η Καρόλα Γκρίσμπαχ με τον σύζυγό της Αντρε, τις δύο τους κόρες και τα τέσσερα τους εγγόνια ταξίδεψαν από τη βόρεια Γερμανία στη Μόσχα, για να ζητήσουν άσυλο στη Ρωσία.
Ο λόγος; Οπως ισχυρίζονται δεν αισθάνονται ασφαλείς στην πατρίδα τους, εξαιτίας της εισροής μεταναστών.
Η οικογένεια εγκατέλειψε την Γερμανία και έφτασε στη Μόσχα την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Εκτοτε, διαμένει σε ένα μικρό μοτέλ σε ένα δάσος έξω από την ρωσική πρωτεύουσα, κάνοντας συνεχείς αιτήσεις ασύλου, με τις ρωσικές αρχές να τις απορρίπτουν.
Η ρωσική κυβέρνηση τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος θετικής απάντησης στο αίτημα της οικογένειας, θεωρώντας την Γερμανία ασφαλής χώρα. Ωστόσο, οι Γκρίσμπαχς υπογραμμίζουν πως η χώρα τους δεν είναι πια ένα ασφαλές μέρος να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
«Οταν φύγαμε από την Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2015 δεν είχαμε χρόνο να οργανώσουμε τίποτα. Πήραμε μόνο μια τουριστική βίζα. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να εισέλθουμε στην χώρα. Δεν υπήρχε χρόνος να κανονίσουμε θεωρήσεις εργασίας», αναφέρει η οικογένεια, όπως σημειώνει η Daily Mail.
Η οικογένεια στηρίζεται στην καλή θέληση του ρωσικού λαού και στις νομικές δικλείδες για να τους επιτραπεί η παραμονή στη χώρα.
«Θέλουμε να μείνουμε εδώ και να εργαστούμε. Δεν μας ενδιαφέρει να μας συντηρεί το κράτος», τονίζει ο Αντρέ και προσθέτει: «Μου έχουν προσφέρει εργασία ως αγρότης και ως οικοδόμου. Θα μπορούσα να εργαστώ και ως μεταφραστής ή καθηγητής Γερμανικών».
Παράλληλα, ο Αντρέ κάνει λόγο για «γερμανική δικτατορία», ενώ εκθειάζει το ρωσικό και το Βλάντιμιρ Πούτιν.
«Οι άνθρωποι πιστεύουν πως στην Γερμανία υπάρχει δημοκρατία, αλλά δεν είναι αλήθεια. Είναι ηθικά διεφθαρμένη και οι άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα πια για την εγκληματικότητα. Δεν υπάρχει κοινωνία», υποστηρίζει και συνεχίζει:
«Η ρωσική κοινωνία είναι καλύτερη και ο Πούτιν είναι παράδειγμα ηγέτη. Το γερμανικό κράτος είναι διεφθαρμένο, γι αυτό και ο Ρώσος πρόεδρος είναι πιο δημοκράτης από την Μέρκελ».
Από την πλευρά της η Καρόλα λέει πως «όλοι ξέρουν την κατάσταση στη Γερμανία από τα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με τους μετανάστες και τη βία. Τα μίντια, ωστόσο, μεταδίδουν μόνο ένα μικρό μέρος».
«Η Γερμανία δεν είναι πια ασφαλής ούτε για τα παιδιά, ούτε για τις γυναίκες», συμπληρώνει.