Με αυστηρή σειρά προτεραιότητας οι πληρωμές από το δημόσιο το 2012 - iefimerida.gr

Με αυστηρή σειρά προτεραιότητας οι πληρωμές από το δημόσιο το 2012

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια κίνηση που σηματοδοτεί την αγωνία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την ομαλή εκτελεση του Προϋπολογισμού ο οποίος ψηφίστηκε χθες εκδοθηκε σήμερα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με τις οποοίες καθορίζονται κατά σειρά οι προτεραιότητες για τις πληρωμές το 2012.

Σύμφωνα με την απόφαση την οποία υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος οι βασικές κατηγορίες πληρωμών που προηγούνται, όλων των άλλων είναι:

  • Πληρωμή των αποδοχών του προσωπικού και απόδοση των σχετικών εισφορών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.  Οι πιστώσεις για αποδοχές, όπως αναφέρεται, θα πρέπει να κατανεμηθούν σε όλους τους κωδικούς της μείζονος κατηγορίας αποδοχών «αποδοχές προσωπικού», ώστε να είναι δυνατή η έκδοση αποφάσεων ανάληψης υποχρεώσεων από την έναρξη του οικονομικού έτους.
  •  Πληρωμή των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί κατά τα προηγούμενα έτη και παραμένουν ανεξόφλητες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι πιστώσεις για την πληρωμή υποχρεώσεων παρελθόντων ετών και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τρίτους, ύψους 6,5 δισ. ευρώ. Η διάθεση αυτών των πιστώσεων, που θα προσφέρει πολύτιμη ρευστότητα στην αγορά, θα οριστεί, όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, με μεταγενέστερη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών στο 100%.
  • Πληρωμή υποχρεώσεων για τις οποίες έχουν δοθεί προεγκρίσεις τα προηγούμενα χρόνια.
  • Χρηματοδότηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό αφορά κυρίως την ενίσχυση των Ταμείων, λόγω των περικοπών που θα υποστούν από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.
  • Πληρωμή δαπανών για κοινωνική προστασία.
  • Πληρωμή ανελαστικών δαπανών.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ