Πρωταθλήτριες στο Ρίο αποκαλύπτουν τι τρώνε πριν τους κρίσιμους αγώνες [εικόνες] - iefimerida.gr

Πρωταθλήτριες στο Ρίο αποκαλύπτουν τι τρώνε πριν τους κρίσιμους αγώνες [εικόνες]

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και αυτό το ξέρουν καλύτερα απ΄ολους οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, οι οποίοι ανάλογα με το άθλημα που κάνουν παίρνουν και το κατάλληλο πρωινό.

«Οι περισσότεροι αθλητές δεν θέλουν να φάνε τίποτα όταν έχουν κάποιον κρίσιμο αγώνα ή μία απαιτητική αντίπαλό να αντιμετωπίσουν» επισημαίνει η διατροφολόγος της Βρετανικής αποστολής Σοφία Κίλερ.

«Τα νεύρα, η αδρεναλίνη και κυρίως το άγχος αναστέλλουν την όρεξη , με αποτέλεσμα οι αθλητές να μην καταλαβαίνουν ότι πεινάνε. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως χρειάζονται καύσιμα», πρόσθεσε η ίδια.

5 αθλήτριες των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο μοιράστηκαν στην Daily Mail το μυστικό στο πρωινό τους που κάνει την διαφορά.

Ποδηλασία

Πρωταθλήτριες στο Ρίο αποκαλύπτουν τι τρώνε πριν τους κρίσιμους αγώνες [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Elinor Barker, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο (UCI) Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας Ποδηλασίας το 2013 και το 2014.

Πρωταθλήτριες στο Ρίο αποκαλύπτουν τι τρώνε πριν τους κρίσιμους αγώνες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το πρωινό της περιλαμβάνει ένα μπολ από βρώμη, καρύδια, ελληνικό γιαούρτι, σταφίδες, κανέλα, μήλο και λίγο γάλα.
«Οι αθλητές σε αγωνίσματα όπως το ποδήλατο και το τρέξιμο είναι πιο αδύνατοι απ΄όσους παίζουν μποξ και γι΄αυτό το πρωινό τους είναι ένα μείγμα από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Η βρώμη συμβάλει στο να απελευθερωθεί ενέργεια πιο αργά από άλλες τροφές, ώστε ο αθλητής να αντέχει στην πίστα, ενώ το γάλα και τα καρύδια προστατεύουν τους μύες από μικροτραυματισμούς. Μία καλή εναλλακτική λύση που ακολουθούν είναι το τοστ με βούτυρο και μαρμελάδα.

Πρωταθλήτριες στο Ρίο αποκαλύπτουν τι τρώνε πριν τους κρίσιμους αγώνες [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μποξ
Σαβάνα Μάρσαλ, κατέχει παγκόσμιο τίτλο (Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μποξ (AIBA) Γυναικών) το 2012 και χρυσό μετάλλιο στο τμήμα middleweight (69.9-72.5kg) σε αγώνες της Κοινοπολιτείας

Πρωταθλήτριες στο Ρίο αποκαλύπτουν τι τρώνε πριν τους κρίσιμους αγώνες [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Για πρωινό τρώει μία ομελέτα με 4 αυγά, σπανάκι και 1/4 αβοκάντο.
«Το πιο σημαντικό πράγμα στους μπόξερ είναι το να καταναλώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πρωτεΐνες, για να διατηρήσουν αλώβητο το μυικό τους σύστημα και να ρίξουν πιο δυνατές γροθιές στους αντιπάλους τους», λέει ο Κίλερ.
Τα καλά λιπαρά που έχουν τα αβγά και το αβοκάντο θα τους δώσουν ενέργεια, ενώ το σπανάκι θα βοηθήσει το κυκλοφοριακό σύστημα. Extra tip: Είναι ιδανικό πρωινό για σένα που κάνεις απαιτητικές προπονήσεις από τις 12 το μεσημέρι και μετά.

Ενόργανη

Πρωταθλήτριες στο Ρίο αποκαλύπτουν τι τρώνε πριν τους κρίσιμους αγώνες [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Becky Downie, χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης το 2015, χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο και ασημένιο στον δοκό ισορροπίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το 2016.

Πρωταθλήτριες στο Ρίο αποκαλύπτουν τι τρώνε πριν τους κρίσιμους αγώνες [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Το πρωινό της είναι ένα μπολ γιαούρτι και μερικά αμύγδαλα. «Προτεραιότητα για τους αθλητές της ενόργανης είναι τα γαλακτοκομικά - επειδή χρειάζονται πολύ ασβέστιο για την αντοχή των οστών – έτσι το γιαούρτι είναι η καλύτερη λύση», λέει η Κίλερ.
«Οι αθλητές πρέπει να καταλαμβάνουν ότι πιο χαμηλό σε θερμίδες και εύπεπτο υπάρχει πριν το αγώνας τους, ώστε να αισθάνονται ελαφρύ τον κορμό τους. Έτσι το γιαούρτι είναι ουσιαστικά μονόδρομος γι΄αυτούς», συμπληρώνει.

Τρίαθλο

Πρωταθλήτριες στο Ρίο αποκαλύπτουν τι τρώνε πριν τους κρίσιμους αγώνες [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Non Stanford,χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τρίαθλου το 2012 και το 2013.

Πρωταθλήτριες στο Ρίο αποκαλύπτουν τι τρώνε πριν τους κρίσιμους αγώνες [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Το πρωινό της έχει μία ομελέτα με τρία αυγά, καπνιστό σολομό και σπαράγγια.
«Το συγκεκριμένο πρωινό είναι υψηλό σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε υδαντάνθρακες, πράγμα που βοηθάει τους αθλητές να έχουν περισσότερη αντοχή (ειδικά τον χειμώνα). Ουσιαστικά η ομελέτα και ο σολομός λειτουργούν ως «ενέσεις» ενέργειας κατά την διάρκεια του αγώνα τους.

Κολύμβηση

Πρωταθλήτριες στο Ρίο αποκαλύπτουν τι τρώνε πριν τους κρίσιμους αγώνες [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Χάνα Μάιλι, Χρυσό μετάλλιο (400μ) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, 2012.

Πρωταθλήτριες στο Ρίο αποκαλύπτουν τι τρώνε πριν τους κρίσιμους αγώνες [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Για πρωινό τρώει μπάρες δημητριακών με μπανάνα, μήλο, αμύγδαλα, σπόρους κολοκύθας και σταφίδες.
Λόγω του ότι οι κολυμβητές ξυπνούν αρκετά νωρίς και κάνουν προπονήσεις, αυτό που χρειάζονται είναι ένα πρωινό- φορητό σνακ. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι περιέχουν ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, ουσίες που «υποστηρίζουν» τη σύσπαση των μυών. Επειδή, λοιπόν, μία ξερή τροφή πλούσια σε ασβέστιο θα «προθερμάνει» το σώμα τους και θα τους προστατέψει απο κράμπες και τραυματισμούς.

Φωτογραφίες: Pexels

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ