Ελβετικό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Ισινμπάγιεβα -«Εχασα και την τελευταία ελπίδα» - iefimerida.gr

Ελβετικό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Ισινμπάγιεβα -«Εχασα και την τελευταία ελπίδα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελβετικό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Ρωσίδας επικοντίστριας Γελένα Ισινμπάγιεβα και του εμποδιστή συμπατριώτη της Σεργκέι Σουμπένκοφ.

Οι δύο αθλητές ήλπιζαν σε ανατροπή της απόφασης του αποκλεισμού τους από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το δίδυμο, ζητούσε την αναστολή της απόφασης του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS), το οποίο είχε αποδεχθεί την απαγόρευση που έχει επιβάλει η διεθνής ομοσπονδία στίβου σε όλους τους Ρώσους αθλητές, πλην της Ντάρια Κλίσινα.

Ομως, το αίτημά τους απορρίφθηκε από το ελβετικό δικαστήριο, με την Ισινμπάγιεβα να δηλώσει πλέον ότι εξαφανίστηκε και η τελευταία ελπίδα που είχε για να αγωνιστεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ του επί κοντώ ήθελε να κλείσει την καριέρα της.

Οι Ρώσοι αθλητές του στίβου, όπως και αρκετοί από άλλα αθλήματα, αποκλείστηκαν από το Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά από έκθεση της παγκόσμιας υπηρεσίας αντιντόπινγκ (WADA), η οποία κάνει λόγο για εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών στη Ρωσία, με τη στήριξη των αρχών.

«Αγαπητοί μου, αυτή είναι πιθανότατα η τελευταία μου ανάρτηση για τις ελπίδες μου να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Σήμερα λάβαμε μία ακόμη απόρριψη, αυτή τη φορά από το ελβετικό ομοσπονδιακό δικαστήριο», έγραψε η Ισινμπάγιεβα στο Instagram.

«Προσέφυγα ενάντια στην απόφαση του CAS, διεκδικώντας προσωρινά μέτρα που θα μου επέτρεπαν να μετάσχω στους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά προς μεγάλη μου λύπη η προσφυγή απορρίφθηκε. Η τελευταία μου ελπίδα να μετάσχω στους Ολυμπιακούς αγώνες εξαφανίστηκε», έγραψε ακόμη η άλτρια που έχει αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ.

Στην ανάρτησή της ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τους θαυμαστές της για τη στήριξή τους. «Παρότι δεν θα έχω την ευκαιρία να σας ικανοποιήσω με την εμφάνισή μου στο Ρίο, μία μεγάλη νίκη έχει ήδη επιτευχθεί. Οι καρδιές σας είναι μαζί μου. Είναι πολύ ωραίο να συνειδητοποιώ ότι μοιραζόμαστε αυτή την αδικία», έγραψε η Ισινμπάγιεβα που θα ταξιδέψει για το Ρίο στις 14 Αυγούστου, καθώς μπορεί να μην αγωνιστεί στο στίβο, αλλά θα διεκδικήσει την εκλογή της στην επιτροπή αθλητών της ΔΟΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ