Πρώτος ο Χάμιλτον στην Κίνα - iefimerida.gr

Πρώτος ο Χάμιλτον στην Κίνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την πρώτη του νίκη για φέτος στο Grand Prix της Κίνας και άφησε στη 2η θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Στην 3η θέση του βάθρου μετά από μεγάλο αγώνα ανέβηκε ο ΜαρκΓουέμπερ. Απογοήτευσαν και πάλι οι Ferrari.

Ο Λιούις Χάμιλτον, εκμεταλλευόμενος τη στρατηγική της ομάδας του και την κακή μέρα στην οποία βρέθηκε ο Φέτελ, κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη σεζόν, προσπερνώντας τον Γερμανό Πρωταθλητή 4 γύρους πριν το τέλος. Ο Σεμπάστιαν Φετελ που εκκίνησε από την πρώτη θέση, είδε τους Χάμιλτον και Μπάτον να φεύγουν πιο γρήγορα όταν το κόκκινα φώτα έσβησαν, αφήνοντάς τον 3ο, μπροστά από τους Ρόσμπεργκ, Μάσα και Αλόνσο.

Ο αγώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά και η εξέλιξη αναμενόταν συγκλονιστική. Μετά το πέρας των πρώτων γύρων ο Φέτελ δεν έδειχνε τη ζωντάνια που είχε στα δύο πρώτα Grand Prix της σεζόν. Κινήθηκε σε πιο αργούς ρυθμούς από τους αντιπάλους του, αναγκάζοντας την ομάδα του να τον βάλει σε στρατηγική δύο πιτ στοπ, την ώρα που η McLaren είχε προγραμματίσει 3 πιτ στοπ για τον Χάμιλτον.

Ο Φέτελ βρέθηκε στην πρώτη θέση από τον 43ο γύρο και έπειτα, ωστόσο με φθαρμένα ελαστικά, κατάφερε να κρατηθεί εκεί μέχρι τον 52ο γύρο, όταν ο Χάμιλτον μετά από μεγάλη μάχη μπόρεσε να τον προσπεράσει και να πάρει τελικά τη νίκη.

Τον σπουδαιότερο αγώνα μέσα στην πίστα όμως τον έδωσε ο Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός πιλότος που εκκίνησε 18ος, με στρατηγική 3 πιτ στοπ, κατάφερε να κερδίζει συνεχώς θέσεις γύρο με τον γύρο και εν τέλει, κατάφερε να βρεθεί 3ος και να ανέβει στο βάθρο.

Από την άλλη οι πιλότοι Ferrari δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την εικόνα τους πραγματοποιώντας μέτριο αγώνα. Ο Φελίπε Μάσα τερμάτισε 6ος πίσω από τον Νίκο Ρόσμπεργκ και ο Φερνάντο Αλόνσο στην 7η θέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ