Οι εφημερίδες με μία ματιά - iefimerida.gr

Οι εφημερίδες με μία ματιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού, οι απώλειες για τα Ταμεία λόγω ύφεσης και ανεργίας και το σήμα κινδύνου του Γιώργου Κουτρουμάνη για τις δυσκολίες που αυτά αντιμετωπίζουν, η Σύνοδος Κορυφής 8ης και 9ης Δεκεμβρίου και η προειδοποίηση της Standard & Poor's για υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης κρατών της ευρωζώνης και του EFSF.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ελεύθερες απολύσεις σε ΔΕΚΟ - Τράπεζες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ατζέντα νέων αλλαγών στο εργασιακό με πρόταση-βόμβα για κατάργηση των κανονισμών εργασίας και απελευθέρωση των απολύσεων στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, ώστε να εξομοιωθούν προς τα ισχύοντα στον ιδιωτικό τομέα ανοίγει η τρόικα εν όψει νέου μνημονίου και νέας δανειακής σύμβασης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέος Ζίγδης ο Γιωργάκης. Κατάντησε ΕΔΗΚ το ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ΠΑΣΟΚ «κοχλάζει» στο καζάνι της διαδοχής, αλλά ο Παπανδρέου παραμένει γαντζωμένος στο θώκο της αρχηγίας, αρνούμενος - με τη φωνή των στελεχών που ελέγχει - να επιβεβαιώσει αυτούς που επιμένουν στο ότι η αποχώρησή του αποτελεί εσωκομματική νομοτέλεια και προεξοφλείται και από τη συντριπτική αποδοκιμασία της παραταξιακής βάσης στο πρόσωπό του, όπως αποτυπώνεται και σε δημοσκόπηση των ημερών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "180.000 ευρώ στον... φίλο του Γιώργου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με κρότο έσκασε χθες η φούσκα Αθεμπίγιο, καθώς η περιβόητη προαναγγελία ότι ο κολλητός του Γιώργου Παπανδρέου θα δούλευε αμισθί για το Ελληνικό ως χάρη στον φίλο του αποδείχτηκε πασοκικό παραμύθι. Κι αυτό γιατί, όπως ομολόγησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, η αμισθί μελέτη Αθεμπίγιο έκρυβε δωράκι 180.000 ευρώ στον Ισπανό αρχιτέκτονα".

ΕΘΝΟΣ: "Μετέωρος ο διαγωνισμός εκπαιδευτικών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η οικονομική κρίση οδηγεί σε ματαίωση τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Επρόκειτο να διεξαχθεί το 2012. Θα συμμετείχαν περίπου 100.000 υποψήφιοι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Μελετάται η διενέργεια διαγωνισμού περιορισμένης κλίμακας για ειδικότητες στις οποίες παρατηρείται έλλειψη διδακτικού προσωπικού".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι το... σατανικό Hotel California!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο σημερινό μας κείμενο, κι ενώ εν τω μεταξύ συνεχίζουμε εμείς και ειδικοί συνεργάτες μας να ερευνούμε τις λεγόμενες «μυστικές εταιρείες» του κόσμου, αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε μία άκρως ενδιαφέρουσα πληροφόρηση, την οποία μας εμπιστεύτηκε ξένος φίλος μας. Σημειώνουμε βέβαια ότι διατηρούμε την προσωπική μας επιφύλαξη για τα όσα παρουσιάζουμε σήμερα, αλλά και ότι εμμένουμε στην άποψη του εκφράσαμε πρόσφατα ότι τελικά η περιβόητη λέσχη Μπίλντερμπεργκ τελικά δεν εποτελεί και τόσο φοβερό «μπαμπούλα»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ποιός πνίγει την Ελευθεροτυπία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η συστηματική άρνηση και κωλυσιεργία τραπεζών, τους τελευταίους έξι μήνες, να δανειοδοτήσουν την «Ε», προκειμένου να ανασυγκροτηθεί, συζητήθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή και μάλιστα με ερώτηση που απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μένουν χωρίς περίθαλψη 250.000 συνταξιούχοι Δημοσίου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πληρώνουν εδώ και μήνες από την τσέπη τους φάρμακα, επισκέψεις στους γιατρούς, εξετάσεις και πλήθος άλλων δαπανών υγείας! Στις 31 Δεκεμβρίου καταργείται ο ΟΠΑΔ, που έχει αφήσει απλήρωτους ασφαλισμένους, φαρμακοποιούς και γιατρούς".

ΕΣΤΙΑ: "Η κατάρρευσις των εσόδων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η αύξησις των φόρων οδηγεί σε μείωση των δημοσίων εσόδων. Αυτό οι σοσιαλιστές και οι πάσης φύσεως κρατιστές δεν το αντιλαμβάνονται. Θεωρούν ότι το κράτος μπορεί να απομυζά εσαεί τους ιδιώτες και να τους αποστερή μεγάλα τμήματα του εισοδήματος και της περιουσίας τους χωρία όρια. Ομως στην πράξη αυτό δεν μπορεί να γίνη".

Η ΑΥΓΗ: "Η Ευρώπη στα χαρακώματα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με υποβάθμιση του συνόλου της Ευρωζώνης και των ΑΑΑ του Μηχανισμού Στήριξης (EFSF) απειλούν οι οίκοι αξιολόγησης. Οι Βρυξέλλες ευθυγραμμίζονται με τα σχέδια Μέρκελ - Σαρκοζί για Ευρώπη δύο ταχυτήτων και λιτότητας. Στη Γερμανία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Γκάιτνερ ζητεί «λύση εδώ και τώρα». Υποβοηθητικές του γαλλογερμανικού σχεδίου οι απειλές S&Ρ, εκτιμά ο Σόιμπλε".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ρυθμίσεις για ανέργους πολύτεκνους και ΑΜΕΑ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ευνοϊκές ρυθμίσεις για χιλιάδες ανέργους, πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες ανακοίνωσε χθες ο υπουργός εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, στη Βουλή, σημειώνοντας ότι «τα σφαλιστικά ταμεία βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση»".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μπαρόζο: Θα βρεθείτε εκτός ευρώ...".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφή προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης εάν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας, απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο".

Η ΝΙΚΗ: "3.000 δημοτικοί υπάλληλοι στο δρόμο της εφεδρείας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "περικοπές προσωπικού και στην Τοπική αυτοδιοίκηση φέρνει το 2012 με στόχο να μειωθούν τα ελλείμματα. Τα κριτήρια που βάζει το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης. Τι θα γίνει με τους καταχρεωμένους δήμους και πως θα καταφέρει το κράτος να «μηδενίσει» το κοντέρ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Απειλεί την Ευρώπη η S & P".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία ημέρα μετά την προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης 15 κρατών της Ευρωζώνης, η Standard & Poor's επανήλθε χθες τονίζοντας ότι μπορεί να υποβαθμίσει και τον προσωρινό μηχανισμό ευρωστήριξης (EFSF), εάν κάποια από τις χώρες-εγγυητές του μηχανισμού χάσει την βαθμολογία "ΑΑΑ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τσακίζουν τις συμβάσεις οι εργοδότες στήνοντας «Ενώσεις Προσώπων»".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "«φάμπρικα» στήνουν οι εργοδότες, με σκοπό να χτυπήσουν τις εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα, αξιοποιώντας το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας και το «μαύρο μέτωπο» συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και τρόικας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Νέο κούρεμα στις συντάξεις φέρνει η μαύρη τρύπα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο μαχαίρι στις συντάξεις το 2012 φέρνει η μαύρη τρύπα στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία φέτος εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 4,5 δισ. ευρώ εξαιτίας της ύφεσης και της ανεργίας. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, περιγράφοντας χθες την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και την προοπτική βιωσιμοτητάς του, προδιέγραψε νέες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό το επόμενο έτος".

City Press: "Στα ύψη το έλλειμμα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2011 μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι έχουμε μπει στη φάση του τελικού δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Τα φορολογικά έσοδα κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από το 2010 και οι δημόσιες δαπάνες -όσες δηλώνονται επίσημα- ξεπερνούν τις δαπάνες του 2010".

Metro: "«Βόμβες» Ν.Δ. για ΟΠΑΠ - Σπανουδάκη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "για... λαμόγια, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κατάσταση της χώρας, κάνει λόγο ο τομεάρχης Μέσων Ενημέρωσης της Ν.Δ., Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του κόμματός του περί αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας διαφημιστικούς διαγωνισμούς στον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανατροπή στις εκτιμήσεις για το «βάθος» της ύφεσης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ανατροπή της εκτίμησης για ύφεση 5,5% το 2011 οδηγούν οι πρώτες ενδείξεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τη διαμόρφωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος στο τέταρτο εφετινό τρίμηνο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η μείωση του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο δύσκολα θα συγκρατηθεί σε χαμηλότερο επίπεδο από το 5%, εξέλιξη που θα οδηγήσει την ύφεση για ολόκληρο το 2011 πολύ πάνω από το 6%"".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κραχ στα ταμεία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμα κινδύνου για τις συντάξεις εκπέμπει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης με αφορμή τις χαμηλές εισπράξεις από τις εισφορές, την αύξηση της ανεργίας, αλλά και τη μαζική συνταξιοδότηση. Η «μαύρη τρύπα» έως και το 2014 αναμένεται να ξεπεράσει τα 3,2 δισ. ευρώ και εξετάζονται εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σε ασφυκτικό κλοιό η ευρωζώνη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε δραματική δοκιμασία επιβίωσης εξελίσσεται η ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής της 8ης και της 9ης Δεκεμρίου, μετά το «τελεσίγραφο» της Standard & Poor's που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλους τους μηχανισμούς αντιμετώπισης της κρίσης χρέους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σταθεροποίηση και ανάπτυξη οι στόχοι του προϋπολογισμού".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την ανάγκη να τηρήσει η χώρα τα συμφωνηθέντα της 26ης Οκτωβρίου προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, κλείνοντας την πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012. Επεσήμανε ότι οι στόχοι είναι φιλόδοξοι μέσα σε περιβάλλον αβεβαιοτήτων. Παράλληλα, στόχος είναι η σταθεροποίηση και στη συνέχεια η επανεκκίνηση της οικονομίας".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ