Κ.Σκανδαλίδης: "Συνεννόηση ή εκλογές" - iefimerida.gr

Κ.Σκανδαλίδης: "Συνεννόηση ή εκλογές"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Δεν χωράει νέος δρόμος", λέει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, μία εβδομάδα αφού έθεσε δημοσίως το θέμα έτερος υπουργός της κυβέρνησης, ο Χάρης Παμπούκης. Με συνέντευξή του στην Real News, o κ.Σκανδαλίδης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην 'συνεννόηση' ενόψει της κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «εθνικό συναγερμό» σε μία κρίσιμη ώρα ευθύνης και καλώντας εμμέσως τον πρωθυπουργό να 'απαιτήσει' -με ένα δίλημμα εκλογών ίσως;- από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν σε όσα ο ίδιος ονομάζει 'αυτονόητα', ήτοι την εξυγίανση των οικονομικών, την αποτελεσματικότητα των διαρθρωτικών αλλαγών, την 'ανατροπή' στο κράτος, την αναβάθμιση του κύρους των θεσμών και το δίκαιο της κοινωνικής προστασίας. Ζητά μάλιστα συντακτικού τύπου Αναθεώρηση του Συντάγματος στην επόμενη Βουλή!

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης, τονίζει ότι έχει νόημα μόνο αν αλλάξει η δομή της κυβέρνησης και ενισχυθεί ουσιαστικά το κέντρο λήψης αποφάσεων, διαγιγνώσκοντας προφανώς και εκείνος το εμφανές έλλειμμα σε αυτήν. Ζητά μάλιστα την αξιοποίηση εξωκοινοβουλευτικών ή εξωκομματικών προσωπικοτήτων, διαβεβαιώνοντας με νόημα ότι χωρούν σε 'μικρά και ευέλικτα σχήματα'...

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τάσσεται υπέρ της ανάγκης η κυβέρνηση να «θέσει στο τραπέζι το σύνολο της ατζέντας», όχι πολύ μακριά από την άποψη του Ανδρέα Λοβέρδου και του Ευάγγελου Βενιζέλου «να πούμε όλη την αλήθεια στον λαό», ενώ λίγα εικοσιτετράωρα μετά την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δηλώνει πως «ο κόσμος δεν αντέχει» οποιαδήποτε νέα οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων.

Μ' αυτά και μ' αυτά, τα όργανα στην κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν ήδη αρχίσει, με τους υπουργούς να παρατηρούν δημοσίως αδυναμίες στην κυβέρνηση και να συζητούν ανοιχτά πια το ενδεχόμενο εκλογών. Ένα ενδεχόμενο, που ο Γιώργος Παπανδρέου ξέρει καλά πως ακόμα και αυτό θα πρέπει πρώτα να συμφωνηθεί με τους δανειστές μας. Και όλα αυτά, λίγες ημέρες προτού ληφθεί η απόφαση για την έκδοση της πέμπτης δόσης του δανείου της χώρας..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ