Ομάδα τζιχαντιστών κατέλαβε στρατηγικές θέσεις στο Χαλέπι και ετοιμάζει επίθεση στην πόλη - iefimerida.gr

Ομάδα τζιχαντιστών κατέλαβε στρατηγικές θέσεις στο Χαλέπι και ετοιμάζει επίθεση στην πόλη

Φωτογραφία: AMC/AP/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συμμαχία τζιχαντιστών και ισλαμιστών ανταρτών είναι έτοιμη να πολιορκήσει τις συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχονται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, αφού κατέλαβε στρατηγικές θέσεις στα νότια αυτής της πόλης, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς αλ Φάταχ) έθεσε υπό τον έλεγχό του την ακαδημία ανεφοδιασμού, όπου βρίσκονται σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών, και το μεγαλύτερο μέρος της σχολής πυροβολικού», υποστήριξε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία από το 2011.

«Είναι έτοιμος να αποκόψει την οδό ανεφοδιασμού που οδηγεί στις συνοικίες» του Χαλεπιού που ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, πρόσθεσε ο Ραχμάν.

Ανώνυμη στρατιωτική πηγή δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ότι σκληρές μάχες διεξάγονται μεταξύ των συριακών δυνάμεων και μιας σειράς ανταρτικών ομάδων εντός της σχολής πυροβολικού στην νοτιοδυτική πεδιάδα του Χαλεπίου, με το συριακό πυροβολικό να σφυροκοπεί τους αντάρτες εντός της βάσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Συρία Χαλέπι τζιχαντιστές Ασάντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ