Δεν θα ανάψει ο Πελέ τον βωμό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - iefimerida.gr

Δεν θα ανάψει ο Πελέ τον βωμό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Φωτογραφία: WILL OLIVER/EPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριστικό τέλος έδωσε στα σενάρια που τον έφεραν ως το επικρατέστερο πρόσωπο για να ανάψει τον βωμό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας, ο μύθος της μπάλας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Πελέ.

Με μια ανακοίνωση που έδειχνε έντονο συναισθηματισμό, ο Πελέ επικαλέστηκε προσωπικά προβλήματα υγείας για αυτήν του την απόφαση, να μην μετέχει δηλαδή στην εκδήλωση, αν και είναι κοινό μυστικό πια ότι η αιτία πίσω από αυτήν την εξέλιξη σχετίζεται με τον «πόλεμο των πιστωτικών καρτών».

Πιο συγκεκριμένα, επίσημος μέγας χορηγός των φετινών αγώνων είναι η γνωστή μας «Visa» και εκεί ξεκινούν και τα προβλήματα.

Ο Πελέ έχει στενή εμπορική συνεργασία εδώ και χρόνια με την Mastercard, με την τελευταία μάλιστα να έχει εκδώσει και ειδική κάρτα με την ονομασία «Mastercard Pele».

Η σύγκρουση συμφερόντων που θα προέκυπτε από τη συμμετοχή του κινητοποίησε τα στελέχη και των δυο χρηματοπιστωτικών κολοσσών με αποτέλεσμα τον «αποκλεισμό» του Πελέ από την αυτήν την υψίστη για έναν αθλητή τιμή.

Ο ίδιος βέβαια προτίμησε να αναφερθεί στην κατάσταση της υγείας του λέγοντας, «Μόνο ο Θεός είναι πιο σημαντικός από την υγεία μου. Στη ζωή μου έχω περάσει πολλές δυσκολίες, εγχειρήσεις, πόνους, μέρες στα νοσοκομείο, γνώρισα νίκες και ήττες. Πάντα όμως σεβόμουν αυτούς που με θαυμάζανε.

Δεν είμαι σε θέση να παρακολουθήσω την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων κι αυτή ήταν μία δική μου απόφαση. Σας Βραζιλιάνος ζητώ από το Θεό να ευλογήσει αυτούς που συμμετέχουν στους Αγώνες.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ