«Νέα μέτρα για να γίνει η ευρωζώνη πραγματική οικονομική ένωση» - iefimerida.gr

«Νέα μέτρα για να γίνει η ευρωζώνη πραγματική οικονομική ένωση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να ενισχυθεί άμεσα η εποπτεία που θα ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση επί των δημοσιονομικών των χωρών της ευρωζώνης, αναφέρει σε έκθεσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάϊ, αναφέροντας ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με περιορισμένες τροποποιήσεις των Συνθηκών της ΕΕ καθώς και με την ενίσχυση της δευτερογενούς νομοθεσίας της Ένωσης.

Οι αλλαγές θα δημιουργούσαν ένα «νέο δημοσιονομικό σύμφωνο» που θα δεσμεύει τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης στους δημοσιονομικούς κανόνες, βήμα το οποίο θα διευκόλυνε και την ΕΚΤ να αυξήσει τις αγορές στήριξης κρατικών ομολόγων επισημαίνει ο κ. Ρόμπαϊ στην έκθεσή του προς τις κυβερνήσεις των κρατών της, σύμφωνα με το Reuters.

«Απαιτούνται επιπλέον μέτρα ολοκλήρωσης για να μπορέσει η ευρωζώνη να γίνει μια πραγματική οικονομική ένωση», αναφέρει η προσωρινή έκθεση του κ.Ρομπάι. «Για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρωζώνη και να διασφαλιστεί η πολιτική βιωσιμότητα των μηχανισμών αλληλεγγύης, είναι ζωτικής σημασίας να ενισχυθεί η αξιοπιστία των δημοσιονομικών μας κανόνων και να διασφαλιστεί η πλήρη τους εφαρμογή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ