Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αναστατώνει τη Ρώμη - iefimerida.gr

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αναστατώνει τη Ρώμη

Όλοι οι Δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρομαντικές και αισθηματικές κομεντί κυριαρχούν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου λες και οι αιθουσάρχες μας καλούν να ερωτευθούμε μέσα στο καλοκαίρι.

Χτυπητή αντίθεση το high tech μιλιταριστικό «Αόρατος εχθρός» με την πειστική (όπως πάντα) Έλεν Μίρεν.

Κάτω Από τον Ήλιο Ερωτικό ψυχολογικό δράμα, ΗΠΑ / 2015

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αναστατώνει τη Ρώμη  | iefimerida.gr 0


A Bigger Splash
Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο
Παίζουν: Τίλντα Σουίντον, Ρέιφ Φάινς, Ντακότα Τζόνσον, Ματίας Σέναρτς


Τι Συμβαίνει:
Sex Drugs and Rock n’ Roll κάτω από τον απάνθρωπο ήλιο της Μεσογείου.
Μια καυτή ιστορία ζήλιας και έρωτα που είναι εμπνευσμένη από την θρυλική ταινία του Ζακ Ντιρει La Picine (1969) μόνο που από τη Γαλλική Ριβιέρα έχει μεταφερθεί στο Ιταλικό νησί Παντελερία. Εκεί μέσα σε μια πολυτελή βίλα, τέσσερα πρόσωπα θα συναντήσουν τον έρωτα και τους φόβους τους και θα συγκρουστούν άγρια υπό τους
ήχους των Ρολλινγκ Στόουνς.
Η θρυλική τραγουδίστρια της ροκ σκηνής, Μαριάν Λέιν (Τίλντα Σουίντον), αναρρώνει ήσυχα από μια λεπτή εγχείρηση στο λαιμό με τον πρώην αλκοολικό σύντροφο της Πολ (Ματίας Σέναρτς). Η Μάριαν δεν μιλάει παρά ψιθυριστά. Λέει τα πάντα όμως, μέσα από το εκπληκτικό ερμηνευτικό ταπεραμέντο της.
Τις παραδεισένιες διακοπές τους θα διακόψει o διάσημος παραγωγός και παλιός έρωτας της Μαριάν, Χάρι (Ρέιφ Φάινς), που φτάνει στο νησί με την Πηνελόπη (Ντακότα Τζόνσον), μια κοπέλα που την συστήνει σαν κόρη του. Μαζί τους έρχεται ένα κύμα ερωτικής νοσταλγίας από το οποίο δεν θα υπάρξει σωτηρία, καθώς οι τέσσερις τους αλλάζουν ερωτικά εγωιστικά βέλη με απρόβλεπτες συνέπειες...
Ένα ασύλληπτο καστ στο οποίο κυριαρχεί η βασίλισσα του σινεμά Τίλντα Σουίντον που ξεχειλίζει απ’ αυτήν την απόμακρη σεξουαλική διάθεση που γίνεται πολύ πικρή όταν τη δοκιμάσεις. Από την άλλη μεριά ο μοναδικός Ρέιφ Φάινς προσπαθεί να κλέψει την παράσταση και μερικές φορές τα καταφέρνει όπως στη σκηνή του χορού υπό τους ήχους των Στόουνς.
Για την ομορφιά της ταινίας είναι υπεύθυνος ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης του «Είμαι ο Έρωτας», (πάλι με την Σουίντον) Λούκα Γκουαντανίνο, ο οποίος σκηνοθετεί έξοχα ένα πορτρέτο επιθυμίας, ζήλιας και rock n’ roll κάτω από το τσουρουφλιστό ήλιο της Μεσογείου που είναι ικανός να φωτίσει και τις πιο σκοτεινές μορφές του έρωτα.

Όλοι οι Δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη Αισθηματική, ΗΠΑ / 2015

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αναστατώνει τη Ρώμη  | iefimerida.gr 1


All Roads Lead to Rome
Σκηνοθεσία: Έλα Λεμχάγκεν
Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ραούλ Λούκα, Κλαούντια Καρντινάλε, Ρόζι Ντέι, Παζ Βέγκα, Ραούλ Μπόβα


Τι Συμβαίνει:
Το Όλοι οι Δρόμοι Οδηγούν στη Ρώμη σηματοδοτεί την επιστροφή της λαμπερής πρωταγωνίστριας του Sex and the City, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, με μία εντυπωσιακή ρομαντική κομεντί. Γυρισμένη στην εκθαμβωτική Ιταλία, η ταινία είναι ένα απολαυστικό και χαριτωμένο road trip με υπέροχα σκηνικά, ερωτική ατμόσφαιρα και συμπρωταγωνίστρια τη θρυλική Κλαούντια Καρντινάλε (8 ½).
Η αγχωμένη Μάγκι (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) και ο πρώην Ιταλός εραστής της, Λούκα (Ραούλ Μπόβα), διασχίζουν την Ιταλία για να βρουν την αντιδραστική έφηβη κόρη της που θέλει απεγνωσμένα να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη. Εντωμεταξύ, η μητέρα του Λούκα (Κλαούντια Καρντινάλε) ασχολείται με τη δική της μυστική ερωτική ιστορία.
Μια πεπατημένη παρέλαση από όλα τα μελοδραματικά τηλεοπτικά και ρομαντικά κλισέ του Sex and the City που μάλλον δεν οδηγεί σε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πιθανώς ούτε μέχρι τη Ρώμη.

Πριν Έρθεις Εσύ Αισθηματική, ΗΠΑ / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αναστατώνει τη Ρώμη  | iefimerida.gr 2


Me Before You
Σκηνοθεσία: Θία Σάροκ
Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, Σαμ Κλάφλιν, Μάθιου Λιούις, Τζένα Κόουλμαν, Μπρένταν Κόιλ, Τζάνετ, ΜακΤιρ, Τσαρλς Ντανς


Τι Συμβαίνει:
Η Λουίζα «Λου» Κλαρκ ζει σε µια ήσυχη πόλη της Αγγλικής επαρχίας. Χωρίς καμία ξεκάθαρη κατεύθυνση στη ζωή της. Η ιδιόρρυθμη 26χρονη τρέχει από τη µία δουλειά στην άλλη για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της. Η πηγαία ζωντάνια και χαρά της θα δοκιμαστούν, όταν θα αποδεχθεί µια θέση για δουλειά, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα του Γουίλ Τρέινορ, ενός πλούσιου νεαρού τραπεζίτη, ο οποίος πριν δύο χρόνια καθηλώθηκε σε αναπηρικό αµαξίδιο.
Έχοντας χάσει την περιπετειώδη διάθεσή του, ο Γουίλ έχει καταθέσει τα όπλα. Μέχρι τη στιγμή που η Λου εισβάλλει στη ζωή του για να του υπενθυμίσει ότι η ζωή είναι κάτι που αξίζει να παλεύεις.
Βασισμένη στο βραβευμένο best seller της Τζότζο Μόις, το «Πριν Έρθεις Εσύ» θα µας υπενθυμίσει πως πολλές φορές βρίσκεις την αγάπη εκεί που δεν το περιμένεις. Και κάποιες φορές σε πηγαίνει εκεί που δεν περίμενες ποτέ ότι θα φτάσεις.
Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Θία Σάροκ, η οποία κάνει το σκηνοθετικό της ντεµπούτο, στην ταινία θα δούµε τους Εµίλια Κλαρκ («Game of Thrones»), Σαµ Κλάφλιν («The Hunger Games»), Μάθιου Λιούις (ταινίες «Χάρι Πότερ»), Τζένα Κόουλμαν («Doctor Who») και Μπρένταν Κόιλ («Downton Abbey»).

Αόρατος Εχθρός Πολεμικό θρίλερ, ΗΠΑ / 2015

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αναστατώνει τη Ρώμη  | iefimerida.gr 3


Eye In The Sky
Σκηνοθεσία: Γκέιβιν Χουντ
Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Άαρον Πολ, Άλαν Ρίκμαν, Μπάρκχαντ Άμπντι.


Τι Συμβαίνει:
Η σύγχρονη τεχνολογία των drones στο πεδίο της μάχης. H τηλε - εξολόθρευση του εχθρού είναι στη μόδα των πολεμικών τακτικών μιας και οι δυτικές κυβερνήσεις δεν αντέχουν να έχουν απώλειες στον πολυέξοδο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Η συνταγματάρχης Katherine Powell - την οποία υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ Helen Mirren - είναι επικεφαλής μιας βάσης στο Λονδίνο που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες και χρησιμοποιεί drones για την περάτωση των επιχειρήσεών της.
Στην τρέχουσα ατζέντα βρίσκεται η σύλληψη επικίνδυνων τρομοκρατών, στο Ναϊρόμπι, στην Κένυα. Το σκηνικό κλιμακώνεται, όταν οι συνθήκες επιτάσσουν η απλή σύλληψη να μετατραπεί σε εξολόθρευση, αφού οι τρομοκράτες ετοιμάζονται άμεσα για αποστολές αυτοκτονίας. Από τη βάση του στη Νεβάδα, ο πιλότος drone Steve Watts (Breaking Bad, The Path), είναι έτοιμος να αφανίσει τους στόχους, όταν ένα 9χρονο κοριτσάκι εμφανίζεται απροσδόκητα κοντά στη ζώνη πυρός.
Με τον κίνδυνο των απρόβλεπτων παράπλευρων απωλειών να μπαίνουν στην εξίσωση, αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση θα πρέπει να σταθμίσει πολύ καλά όλα τα ενδεχόμενα και τις συνέπειές τους.

Storia d’ Amore Αισθηματική, Ιταλία / 2015

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αναστατώνει τη Ρώμη  | iefimerida.gr 4


Alaska
Σκηνοθεσία: Κλαούντιο Κουπελίνι
Παίζουν: Έλιο Τζερμάνο, Άστριντ Μπέργκες Φρίσμπι, Βαλέριο Μπινάσκο, Ρόσντι Ζεμ, Αναστάσια Βινογκράντοβα, Πάολο Πιερομπόν, Έλενα Ραντόνισιτς


Τι Συμβαίνει:
Ο Φάουστο είναι Ιταλός και ζει, ή καλύτερα, επιβιώνει στο Παρίσι, με την ελπίδα οτι κάποια μέρα η ζωή θα του προσφέρει κάτι καλύτερο από το απόλυτο τίποτα που έχει κληρονομήσει.
Δουλεύει ως σερβιτόρος σε ένα ακριβό ξενοδοχείο και κάθε μέρα είναι μάρτυρας του πλούτου των άλλων ανθρώπων, πράγμα που τον κάνει να νιώθει πως είναι μονίμως στο περιθώριο, ανάμεσα σε παραγγελίες πελατών και άγρυπνες νύχτες.
Από την άλλη, η Ναντίν είναι μια πανέμορφη Γαλλίδα, 20 χρονών. Είναι εύθραυστη και ταυτόχρονα αποφασισμένη να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Βρίσκεται στο ξενοδοχείο για να περάσει από οντισιόν για μανεκέν. Γνωρίζονται τυχαία. Και οι δυο τους είναι εύθραυστοι, χαρακτήρες μοναχικοί και εμμονικοί στην αναζήτηση της ευτυχίας.
Η ερωτική έλξη θα τους ενώσει.
Έχουν την αίσθηση ότι θα πρέπει να είναι κάτι άλλο εκτός από την σαρκική επαφή. Οτι θα πρέπει να έχουν κάτι περισσότερο σ’ αυτή την ιστορία. Μια ιστορία που διαρκεί πέντε χρόνια. Σε αυτή τη διάρκεια οι δύο, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, θα έρθουν αντιμέτωποι με την απόλυτη κορυφή της κοινωνικής επιτυχίας αλλά και το απόλυτο μαύρο βάθος της απελπισίας.
Η ιστορία του Φάουστο και της Ναντίν είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια παραδοσιακή ιστορία αγάπης. Μιλάει για την εμμονή, την απληστία και την άγρια φιλοδοξία που βρίσκεται στην καρδιά πολλών ανθρώπων στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Κάνει λόγο για έναν κόσμο στον οποίο οι λίγοι έχουν τα πάντα και οι πολλοί που δεν έχουν τίποτα, πιστεύουν ότι θα είναι άχρηστοι μέχρι να καταφέρουν να «εισβάλλουν» σε αυτόν τον αστραφτερό κόσμο.
Υπάρχει ένα βλέμμα γεμάτο συμπάθεια προς εκείνους που επιδιώκουν πεισματικά έναν απατηλό στόχο και προσπαθούν να έχουν περισσότερα επειδή δεν έχουν άλλο τρόπο να απαλύνουν τη δική τους ανάγκη στο να αναγνωριστούν και να αγαπηθούν.
Μια ταινία που αξίζει την προσοχή μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σινεμά κινηματογραφικές πρεμιέρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ