Με την ανεργία είναι αντιμέτωποι πλέον και οι γιατροί, καθώς ένας στους τέσσερις είναι είτε άνεργος είτε υποαπασχολείται, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε μέρα δύο γιατροί μεταναστεύουν σε άλλες χώρες.
Η ανεργία, στο ιατρικό σώμα το 2011, ξεπέρασε το 12,69%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 ήταν 11,55%. Περισσότεροι από 3.241 γιατροί είναι άνεργοι σε σύνολο 25.521. Κατά την φετινή χρονιά, το 2,49%, δηλαδή 627 γιατροί, εξαναγκάστηκαν ν' αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό. Το 2010 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2,11%, δηλαδή 539 γιατροί.
Οι εξειδικευμένοι ιατροί αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς οι χειρουργικές, οι παθολογικές και εργαστηριακές ειδικότητες είναι αυτές που βιώνουν περισσότερο την ανεργία και την υποαπασχόληση. Το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα συζήτησαν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με τους νεο-ειδικευόμενους γιατρούς μέλη του.
«Οι νέοι ειδικευμένοι γιατροί βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς το Ε.Σ.Υ. δεν προκηρύσσει πλέον θέσεις εργασίας, το Ι.Κ.Α. δεν προσλαμβάνει γιατρούς ενόψει του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το Πανεπιστήμιο αποτελεί ουτοπία μετά το καινούργιο νομοθετικό του πλαίσιο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΙΣΑ, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γιατρών.