Επεισόδια, πετροπόλεμος και μολότοφ στη μνήμη του Αλέξη - iefimerida.gr

Επεισόδια, πετροπόλεμος και μολότοφ στη μνήμη του Αλέξη

Αλέξης Γρηγορόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο σε συγκεντρώσεις φοιτητών, αντιεξουσιαστών και αριστερών οργανώσεων για την επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα στην πορεία που ξεκίνησε των αντιεξουσιαστών που ξεκίνησε στις 6 από τα Προπύλαια σημειώθηκε ένταση την ώρα που η πορεία βρίσκονταν στο ύψος της Βουλής. Αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ στα φυλάκια έξω από την Βουλή και ξεκίνησαν πετροπόλεμο με τους άντρες των ΜΑΤ, ξηλώνοντας μάρμαρα και σίδερα από τα λουλουδάδικα, ενώ έγινε εκτενής χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.

Η επέμβαση των ΜΑΤ είχε σαν αποτέλεσμα η πορεία να κοπεί στα δύο. Τμήμα της πορείας κινήθηκε προς τα Προπύλαια και τελικά την Ομόνοια και άλλο ένα τμήμα προς το Ζάππειο, ενώ η πλατεία Συντάγματος εκκενώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τους άντρες των ΜΑΤ. Αρκετοί από τους νεαρούς που συμμετείχαν στην πορεία έχουν κινηθεί προς τα Εξάρχεια όπου στις 9 το βράδυ ξεκίνησε συγκέντρωση μνήμης στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα. Παράλληλα ο κλεφτοπόλεμος με τα ΜΑΤ συνεχίζεται στα γύρω σετνά των Εξαρχείων.

Στην πορεία συμμετείχαν τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις των οργανωτών. Η αστυνομία εκτιμά ότι η συμμετοχή ανέρχεται στα 2.000 άτομα.

Επεισόδια, πετροπόλεμος και μολότοφ στη μνήμη του Αλέξη  | iefimerida.gr 0

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην πορεία στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στη Θεσσαλονίκη, όμως και εκεί δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι συμπλοκές με τους άντρες των ΜΑΤ σε κεντρικές οδούς όπως η Τσιμισκή. Πηγές αναφέρουν ότι μερίδα νεαρών που συμμετείχαν στην πορεία και στα επεισόδια έχει κινηθεί προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στη Καμάρα, με μεγάλη αστυνομική δύναμη απέναντι τους. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει τουλάχιστον 10 προσαγωγές, ενώ πηγές κάνουν λόγο για τέσσερις φοιτητές που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

.

Επεισόδια, πετροπόλεμος και μολότοφ στη μνήμη του Αλέξη  | iefimerida.gr 1

Τραυματισμοί πολιτών, επεισόδια και βανδαλισμοί στο Βόλο

Στην πορεία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το βράδυ στο κέντρο του Βόλου συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες και φοιτητές, όμως ενώ αρχικά η πορεία ήταν ειρηνική, ξαφνικά ξέσπασαν επεισόδια. Η νύχτα έγινε μέρα στο κέντρο του Βόλου καθώς μερίδα νεαρών που συμμετείχε στην πορεία έσπασε βιτρίνες και προκάλεσε βανδαλισμούς σε καταστήματα και τράπεζες στις οδούς Αναλήψεως, Δημητριάδος και Ιωλκού, αλλά και στην παραλία του Βόλου, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. Τα τοπικά media αναφέρουν ότι από τα επεισόδια τραυματίστηκαν και πολίτες.

Επεισόδια, πετροπόλεμος και μολότοφ στη μνήμη του Αλέξη  | iefimerida.gr 2
Επεισόδια, πετροπόλεμος και μολότοφ στη μνήμη του Αλέξη  | iefimerida.gr 3
Επεισόδια, πετροπόλεμος και μολότοφ στη μνήμη του Αλέξη  | iefimerida.gr 4
Επεισόδια, πετροπόλεμος και μολότοφ στη μνήμη του Αλέξη  | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ