Μια «βρετανική σφαίρα» που πυροδοτείται από κινητήρα της BMW -Το Bristol Bullet [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια «βρετανική σφαίρα» που πυροδοτείται από κινητήρα της BMW -Το Bristol Bullet [εικόνες]

Φωτογραφίες: Bristol
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία γνώρισε κάποτε την ακμή, με μια σειρά από κατασκευαστές να παράγουν κάποια από τα πιο πολυτελή, αλλά και τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα που έχει γνωρίσει πότε η αγορά.

Από την κορυφαία Aston Martin μέχρι την υπερπολυτελή Rolls Royce και από την θρυλική MG μέχρι την «χωμάτινη» Land Rover, τα βρετανικά οχήματα αποτελούσαν για χρόνια τα πιο καινοτόμα και ξεχωριστά προϊόντα στον χώρο της αυτοκίνησης.

Μια «βρετανική σφαίρα» που πυροδοτείται από κινητήρα της BMW -Το Bristol Bullet [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η πτώση όμως στην βιομηχανική παράγωγη συνολικά της Μεγάλης Βρετανίας και η στροφή της οικονομίας προς τον τομέα των υπηρεσιών, έκανε πολλά από αυτά τα εργοστάσια να κλείσουν ή να αφομοιωθούν από άλλους μεγαλύτερους παγκόσμιους παίκτες.

Μια «βρετανική σφαίρα» που πυροδοτείται από κινητήρα της BMW -Το Bristol Bullet [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μια από αυτές η Bristol, η οποία μη έχοντας παρουσιάσει κάποιο νέο μοντέλο εδώ και 13 χρόνια, έρχεται να ταράξει τα νερά, «πυροβολώντας» τον ανταγωνισμό με την βοήθεια της γερμανικής BMW.

Μια «βρετανική σφαίρα» που πυροδοτείται από κινητήρα της BMW -Το Bristol Bullet [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Bristol Bullet (σφαίρα), όπως ονομάζεται το νέο μοντέλο του κλασσικού κατασκευαστή είναι ένα πανέμορφο διθέσιο ανοικτό σπορ αυτοκίνητο, που θα τραβήξει τα βλέμματα σε κάθε σας βόλτα.

Μια «βρετανική σφαίρα» που πυροδοτείται από κινητήρα της BMW -Το Bristol Bullet [εικόνες] | iefimerida.gr 3



Φοράει έναν κινητήρα 4,8 λίτρων της BMW που προέρχεται από την προηγούμενη γενιά των X5 και ο οποίος αποδίδει 370 άλογα και μπορεί να φέρει το αυτοκίνητο από στάση στα 100χλμ/ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί παράλληλα να αγγίξει τα 250χλμ/ώρα τελική ταχύτητα (ηλεκτρονικός περιορισμός).

Μια «βρετανική σφαίρα» που πυροδοτείται από κινητήρα της BMW -Το Bristol Bullet [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Το διθέσιο κάμπριο αυτοκίνητο έχει μια ρετρό αισθητική, θυμίζοντας πολύ τα αντίστοιχα οχήματα της δεκαετίας των '60 και των '70, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι άριστης ποιότητας και όλα χειροποίητα.

Μια «βρετανική σφαίρα» που πυροδοτείται από κινητήρα της BMW -Το Bristol Bullet [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Παράλληλα, εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, στα πάνελ του αμαξώματος που «δένουν» με το πλαίσιο του αυτοκίνητου από αλουμίνιο, χαρίζουν την ανθεκτικότητα αλλά και το χαμηλό βάρος που εγγυάται τις κορυφαίες επιδόσεις του.

Μια «βρετανική σφαίρα» που πυροδοτείται από κινητήρα της BMW -Το Bristol Bullet [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Όλα αυτά δεν έρχονται όμως φθηνά, καθώς για να αποκτήσει κάποιος αυτό το νέο βρετανικό κόσμημα χρειάζεται περίπου 300.000 ευρώ (250 χιλιάδες λίρες).

Μια «βρετανική σφαίρα» που πυροδοτείται από κινητήρα της BMW -Το Bristol Bullet [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος αυτοκίνητο Bristol Bullet BMW Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ