To ριζότο με σαφράν είναι αναμφίβολα το πιο διάσημο πρώτο πιάτο της κουζίνας του Μιλάνο. Είτε σε καντίνες, είτε σε πολυτελή εστιατόρια βρίσκεται πάντα στο μενού.
Εμείς αντί για σαφράν θα βάλουμε το καλύτερο ελληνικό προϊόν: κρόκο Κοζάνης, το ελληνικό σαφράν.
Υλικά
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
- 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
- 250 γραμμάρια λευκό εκλεκτό κρασί
- Ζωμό κρέατος ή κότας
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρεμμύδι και ασπρίστε το στο βούτυρο, σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά
- Ανακατέψτε καλά επί 5 λεπτά
- Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να ροδίσει για λίγο, ανακατεύοντας καλά
- Λυώστε το ζωμό σε πολύ ζεστό νερό
- Ρίξτε το λευκό κρασί και δύο κουτάλες ζεστό ζωμό
- Μόλις εξαερωθούν λίγο τα υγρά, ρίξτε καινούριο ζωμό
- Λίγο πριν βράσει το ρύζι, διαλύστε τον κρόκο Κοζάνης σε λίγο καυτό ζωμό και ρίξτε τον στο τηγάνι
- Ρίχνω υγρό, ανακατεύω συνέχεια –Αυτός είναι ο κανόνας του ριζότο
- Όταν έχει βράσει βγάλτε το από τη φωτιά, προσθέστε μαϊντανό, παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι
- Δοκιμάστε και προσθέστε ό,τι χρειάζεται
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο