Μολότοφ, πέτρες και χημικά στην πορεία έξω από τη Βουλή - [βίντεο] - iefimerida.gr

Μολότοφ, πέτρες και χημικά στην πορεία έξω από τη Βουλή - [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή, μετά την πορεία για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν 3 χρόνια από σφαίρες αστυνομικού. Η αστυνομία προχώρησε σε εννέα συλλήψεις και έξι προσαγωγές, ενώ υπάρχουν 14 τραυματίες στις τάξεις των αστυνομικών. Νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η αστυνομία αν και αρχικά έκανε περιορισμένη χρήση χημικών για απομακρύνει τους ταραξίες, αυτή την ώρα παρακολουθεί αμέτοχη τους νεαρούς να σπάνε με σφυριά και βαριές πεζοδρόμια και μάρμαρα γύρω από το Σύνταγμα. Ήδη οι Εύζωνοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα φυλάκιά τους, ενώ νωρίτερα στα Προπύλαια άγνωστοι επιτέθηκαν και χτύπησαν φωτογράφο.

Η πορεία πάντως δεν είχε μεγάλη προσέλευση. Τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο είναι δρακόντεια καθώς στους δρόμους της πρωτεύουσας βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί για να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια στην πορεία μνήμης του αδικοχαμένου εφήβου.

Υπενθυμίζεται πως στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντεξουσιαστών.

Ένταση σημειώθηκε στην πορεία των μαθητών στη Θεσσαλονίκη σήμερα το μεσημέρι όταν κάποιοι από τους συμμετέχοντες έριξαν πέτρες και μπουκάλια κατά αστυνομικών. Αρχικά οι αστυνομικοί δεν κινήθηκαν εναντίον των μαθητών, για να μην προκαλέσουν, όταν όμως άναψαν και οι πρώτες φωτιές σε κάδους απορριμάτων, οι άντρες το ΜΑΤ απομάκρυναν τους μαθητές

Και στο Ηράκλειο έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια όταν ομάδα συγκεντρωμένων άρχισε να πετάει πέτρες στην τράπεζα Κύπρου. Λίγο αργότερα τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στην πλατεία Κορνάρου με στόχο το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ