Είναι το απόλυτο μεσογειακό άρωμα του καλοκαιριού όταν παντρεύονται τα τρία αυτά υλικά.
Υλικά
- Ζύμη μπριζέ (του εμπορίου αν δεν μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας)
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
- 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά γλυκού θυμάρι τριμμένο
- 1/2 κιλό μοτσαρέλα
- 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτα
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 3-4 σταγόνες ταμπάσκο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι
- Ξεφλουδίστε το 1/2 κιλό ντομάτες και ψιλοκόψτε τις
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις κομμένες ντομάτες να στίψουν
- Προσθέτουμε το θυμάρι, πάστα ντομάτας, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι
- Αφήνουμε να στίψει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά
- Τοποθετούμε τις φέτες μοτσαρέλας πάνω στη ζύμη
- Από πάνω τη σάλτσα που μόλις φτιάξαμε και από πάνω τις ντομάτες κομμένες σε χοντρές φετούλες
- Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι ακόμη
- Ψήνουμε για 30 λεπτά και πριν σερβίρουμε ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο