Αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το «Allure» δημιουργεί τον χάρτη της πόλης που πρέπει να έχει ο φανατικός Instagrammer για τις φωτογραφίες του.
Το δημοσίευμα παρουσιάζει τα τοπόσημα της πόλης με τη μεγαλύτερη φωτογένεια, όπως για παράδειγμα το Βουνό-Φρατζόλα (Sugarloaf Mountain, όπως είναι γνωστό στους αγγλόφωνους), πανοραμική θέα στην πόλη.
Μετάβαση με το τελεφερίκ, που εγκαινιάστηκε το 1912 και το είδαμε στην ταινία Τζέιμς Μποντ «Moonraker» (1979).
«Ο Χριστός Λυτρωτής», ένα από τα πιο γνωστά τοπόσημα του Ρίο, 125 μέτρα ύψος, πάνω στο βουνό Κουρκουβάντου, ένα από τα Επτά Νέα Θαύματα του Κόσμου.
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Niterói, έργο του Oskar Niemeyer, σε σχήμα UFO, εξωτερικά. Φιλοξένησε την έκθεση της κολεξιόν 2017 του οίκου Louis Vuitton.
Το art deco (ζαχαροπλαστείο;) Confeitaria Colombo, στο ιστορικό κέντρο του Ρίο. Φέρνει στο νου μνήμες της ευρωπαϊκής Μπελ Επόκ (άνοιξε τις πύλες του το 1894) και σερβίρει υπέροχες εκδοχές καφέ και μεγάλη γκάμα από πάστες. Ζητήστε pastel de nata.
Παραλία Ipanema μία τοποθεσία που δεν χρειάζεται πολλά λόγια.
Ο Βοτανικός κήπος του Ρίο ντε Τζανέιρο. Αναζητήστε τη Λεωφόρο των Βασιλικών Φοινίκων.
Ίσως η πιο συγκλονιστική vue panoramique της πόλης (από το Mirante Dona Marta, το παρατηρητήριο στο Tijuca Forest).
Η πνευματική πλευρά του Ρίο: Η Igreja Nossa Senhora da Penha, 382 σκαλιά ανάβαση ή τελεφερίκ για όσους θέλουν να μπουν στη βασιλική χωρίς τη διαδικασία της εσωτερικής κάθαρσης.
Για όσους επιθυμούν το κάτι παραπάνω: Πτήση προς Μπέλο Οριζόντε και επίσκεψη στο Inhotim, το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της Βραζιλίας για τους λάτρεις τη σύγχρονης τέχνης. Βοτανικοί κήποι με εμβαδόν λίγο πάνω από 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σχεδιασμένοι από τον Βραζιλιάνο καλλιτέχνη τοπίου Robert Burle Marx, στους οποίους είναι διάσπαρτα περισσότερα από 500 περίπτερα-εκθεσιακοί χώροι, με έργα σπουδαίων ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών (της Yayoi Kusama και του Olafur Eliasson, συμπεριλαμβανομένων).
φωτογραφίες: allure.com