To Bέλγιο έχει (επιτέλους) κυβέρνηση - iefimerida.gr

To Bέλγιο έχει (επιτέλους) κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στο πολιτικό σήριαλ που κράτησε σχεδόν δύο χρόνια δίνεται σήμερα στο Βέλγιο με την ορκομωσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Έπειτα από διεργασίες που κράτησαν 541 ημέρες, οι πολιτικές δυνάμεις του Βελγίου κατέληξαν χθες σε συμφωνία για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης υπό τον σοσιαλιστή Ελιο ντε Ρούπο.

Η συμφωνία των έξι κομμάτων για την διανομή των υπουργικών χαρτοφυλακίων ήρθε έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις και αναμενόταν να επισημοποιηθεί αργά χθες. Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ορκιστεί σήμερα ενώπιον του βασιλιά Αλβέρτου Β'.

Η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από 13 υπουργούς και έξι υφυπουργούς και θα είναι μικρότερη από τη σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση (15 υπουργοί, επτά υφυπουργοί).

Η διένεξη ανάμεσα στους Φλαμανδούς και τους Βαλόνους πολιτικούς δεν επέτρεψε να σχηματιστεί κυβέρνηση επί 535 ημέρες, διάστημα που είναι το μεγαλύτερο που παρέμεινε με υπηρεσιακή κυβέρνηση σε καιρό ειρήνης οποιαδήποτε χώρα παγκοσμίως στην ιστορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ