Η Standard & Poor's απειλεί τώρα με υποβάθμιση τη Γερμανία - iefimerida.gr

Η Standard & Poor's απειλεί τώρα με υποβάθμιση τη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνεχιζόμενη κρίση στην ευρωζώνη και η συνεχιζόμενη πολιτική και οικονομική αστάθεια είναι οι αιτίες για τις οποίες η S&P απειλεί με υποβάθμιση την Γερμανία και άλλες πέντε «ισχυρές» χώρες της ΕΕ.
Στο στόχαστρο της Standard & Poor's έχουν μπει αυτή τη φορά όχι μόνο η Γερμανία αλλά και η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία και το Λουξεμβούργο, δηλαδή οι χώρες της Ευρωζώνης που μέχρι σήμερα κατάφερναν να διατηρήσουν την αξιολόγηση ΑΑΑ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times ο οίκος αξιολόγησης δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ακόμα και σήμερα ότι τοποθετεί την αξιολόγηση των παραπάνω έξι χωρών σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση σε ΑΑ+.

Κάτι τέτοιο ουσιαστικά σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα 50% να ακολουθήσει εντός διαστήματος 90 ημερών κάποια σχετική υποβάθμιση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ