«Οι γείτονες να μην παρεξηγήσουν το περιεχόμενο της απόφασης» - iefimerida.gr

«Οι γείτονες να μην παρεξηγήσουν το περιεχόμενο της απόφασης»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας έθεσε ως αρχή της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση σέβεται την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Γκρουέφσκι έχουν μελετήσει με προσοχή την απόφαση του δικαστηρίου και δεν θα παρεξηγήσουν το περιεχόμενο και τις κατευθύνσεις που δίνει» τονίζοντας πως «Αν οι γείτονες παρεξηγήσουν το περιεχόμενο της απόφασης δεν θα ωφελήσουν τον εαυτό τους ούτε την πορεία ένταξής τους στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς και θεσμούς».

Επισήμανε δε ότι «Η δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αποτυπώνει την στρατηγική για το ζήτημα και χαίρομαι που διαπιστώνω ότι έχει διαμορφωθεί στερεή εθνική πολιτική ευρύτατης αποδοχής. Το βασικό δόγμα μας είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου. Αυτή η απαράβατη αρχή που νομιμοποιεί την στάση μας έχει ως συνέπεια να αναλαμβάνουμε τις αποφάσεις των οργανισμών... Οι αποφάσεις της Χάγης όχι μονο για τα Σκόπια αλλά και την ΑΟΖ πρέπει να μελετούνται με μεγάλη προσοχή» και πρόσθεσε: «Από την σημερινή απόφαση θα συγκρατούσα ένα στοιχείο του σκεπτικού. Το δικαστήριο καλεί τις δυο χώρες να συνεχίσουν την προσπάθεια ανεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης για κάθε χρήση και έναντι όλων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ