«Η κατάληψη ενός χώρου είναι ποινικό αδίκημα» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και δήλωσε κάθετα αντίθετος στις καταλήψεις.
Με αφορμή την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων, σημείωσε πως «το ίδιο που έγινε εκεί, πρέπει να γίνει και στο 12ο σχολείο και στην Υφανέτ και σε όποια άλλα κτίρια ανήκουν σε κάποιον και στα οποία έχουν γίνει καταλήψεις. Αυτή η ανομία δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων, έδωσε «συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες των ΜΑΤ, της αμέσου δράσης και της ομάδας ΔΙΑΣ, που απέδειξαν ότι, όταν αφήνονται να κάνουν τη δουλειά τους, την κάνουν με τον καλύτερο τρόπο».
Η Γλυκερία Καλφακάκου από τη «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή πόλη» σημείωσε ότι «νομιμότητα, ηθική, δίκαιο και ανοχή είναι έννοιες που πρέπει να τις βλέπουμε μαζί», ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να εξετάζουμε όχι μόνο το γράμμα του νόμου αλλά κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Είπε ακόμη, ότι «προφανώς πρέπει να υπακούμε τους νόμους» - κάλεσε ωστόσο τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη «να μην προχωρήσει στον ολισθηρό δρόμο του νόμου και της τάξης».
Η Μόνικα Αϊβαζόγλου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γειτονιές σε δράση» έθεσε ερωτήματα σχετικά με την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στη Θεσσαλονίκη και ανέφερε ότι «διώχτηκαν βίαια πρόσφυγες και αλληλέγγυοι χωρίς να καταφέρουν να περισώσουν ούτε τα προσωπικά τους αντικείμενα».
Ο Γιώργος Ρακκάς από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» δήλωσε αποστασιοποιημένος ως προς τα μέλη των «Νο Border».