Εύκολο να τα προμηθευτείτε, εύκολο να τα μαγειρέψετε.
Υλικά
- 2 κιλά μύδια
- 3 ποτήρια λευκό κρασί
- 1 κουτάκι χάρτινο κρέμα γάλακτος
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κρεμμύδια
- 1/2 μπουκέτο μαϊντανό
- Πιπέρι
![Μύδια με κρασί | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/moules.jpg?itok=TYbYWfFN)
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τέλεια τα μύδια κάτω από νερό, με βούρτσα κουζίνας -Πλύντε καλά
- Πλύντε τον μαϊντανό, σκουπίστε τον και κόψτε τον
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι
- Σε κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και ασπρίστε το κρεμμύδι για 3 λεπτά
- Προσθέστε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το μισό, σε μέτρια φωτιά
- Ρίξτε τα μύδια και σκεπάστε την κατσαρόλα για 5 λεπτά
- Βγάλτε τα μύδια με κουτάλα -Πετάξτε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει
- Προσθέστε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι
- Ανακατέψτε και αφήστε να βράσει χαλαρά, για λίγο
- Ξαναρίξτε τα μύδια, τον μαϊντανό από πάνω και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες
![Μύδια με κρασί | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/moules.jpg?itok=TYbYWfFN)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο