Το βούτυρο με αρωματικά είναι γαλλικό εύρημα. Το χρησιμοποιούν σε πολλά πιάτα για να δώσουν γεύση, αλλά κυρίως στο ψάρι.
Υλικά
- Ψάρι φρέσκο, φιλέτο
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- Λίγο μαϊντανό πολύ λεπτά κομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολύ λεπτά κομμένο
- Λίγο κρεμμύδι πολύ λεπτά κομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλύντε το ψάρι και σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας
- Σε ζεστό τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, τηγανίστε το και απο τις δύο πλευρές
- Χρειάζονται 5 λεπτά για κάθε πλευρά, να μην στεγνώσει
- Κάντε το βούτυρο με αρωματικά
- Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο και αφήστε να μαλακώσει για 20 λεπτά
- Πλύντε τα αρωματικά χόρτα, σκουπίστε τα και κόψτε τα πολύ λεπτά με το ψαλίδι κουζίνας
- Κόψτε πάρα πολύ ψιλά το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε με πηρούνι πολύ καλά με το βούτυρο
- Ξαναβάλτε στο ψυγείο για λίγο
- Οταν σερβίρετε το ψάρι, ρίξτε λίγο βούτυρο από πάνω και αφήστε να λυώσει απαλά
Αυτό το βούτυρο με αρωματικά (μπορεί κάποιος να προσθέσει κι άλλα) χρησιμοποιείται για να νοστιμίσει πολλά πιάτα.
Ενα κοτόπουλο που μπαίνει για ψητό στο φούρνο:
Πάνω από ένα ψητό φιλέτο ή μπριζόλα:
Μπορεί να νοστιμίσει και μια φέτα ψωμί:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο