Το βούτυρο με αρωματικά είναι γαλλικό εύρημα. Το χρησιμοποιούν σε πολλά πιάτα για να δώσουν γεύση, αλλά κυρίως στο ψάρι.
Υλικά
- Ψάρι φρέσκο, φιλέτο
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- Λίγο μαϊντανό πολύ λεπτά κομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολύ λεπτά κομμένο
- Λίγο κρεμμύδι πολύ λεπτά κομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
![Ψάρι με βούτυρο και αρωματικά | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/cabillaud890_1.jpg?itok=YhBFwA3L)
Εκτέλεση
- Πλύντε το ψάρι και σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας
- Σε ζεστό τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, τηγανίστε το και απο τις δύο πλευρές
- Χρειάζονται 5 λεπτά για κάθε πλευρά, να μην στεγνώσει
- Κάντε το βούτυρο με αρωματικά
- Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο και αφήστε να μαλακώσει για 20 λεπτά
- Πλύντε τα αρωματικά χόρτα, σκουπίστε τα και κόψτε τα πολύ λεπτά με το ψαλίδι κουζίνας
- Κόψτε πάρα πολύ ψιλά το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε με πηρούνι πολύ καλά με το βούτυρο
- Ξαναβάλτε στο ψυγείο για λίγο
- Οταν σερβίρετε το ψάρι, ρίξτε λίγο βούτυρο από πάνω και αφήστε να λυώσει απαλά
![Ψάρι με βούτυρο και αρωματικά | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/beurre.jpg?itok=m6XSkMtj)
Αυτό το βούτυρο με αρωματικά (μπορεί κάποιος να προσθέσει κι άλλα) χρησιμοποιείται για να νοστιμίσει πολλά πιάτα.
Ενα κοτόπουλο που μπαίνει για ψητό στο φούρνο:
![Ψάρι με βούτυρο και αρωματικά | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/beurre1.jpg?itok=pTb-SLAe)
Πάνω από ένα ψητό φιλέτο ή μπριζόλα:
![Ψάρι με βούτυρο και αρωματικά | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/beurre-aux-herbes-filet.jpg?itok=4HhMJ72p)
Μπορεί να νοστιμίσει και μια φέτα ψωμί:
![Ψάρι με βούτυρο και αρωματικά | iefimerida.gr 4](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/butter_s.jpg?itok=zGRjJLdl)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο