«Συνέθλιψαν όσους πλήρωναν, δεν άγγιξαν τους φοροφυγάδες» - iefimerida.gr

«Συνέθλιψαν όσους πλήρωναν, δεν άγγιξαν τους φοροφυγάδες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αν δεν εξυγιάνουμε το χώρο του εμπορίου, δεν θα καταφέρουμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά το χαιρετισμό του στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης ελληνικού εμπορίου της ΕΣΕΕ.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση Παπανδρέου, λέγοντας πως «συνέθλιψαν αυτούς που ήδη πλήρωναν, αλλά δεν άγγιξαν όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά» και πως, «αντί να αλλάξουν το φορολογικό σύστημα, αύξησαν τους φορολογικούς συντελεστές». Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «τώρα πια όσοι μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα, φεύγουν. Κι όσοι δεν αντέχουν, κλείνουν. Έτσι, η φορολογική βάση συρρικνώνεται, αντί να διευρύνεται. Κι όσοι δεν μπορούν να φύγουν και δεν αποφασίζουν να κλείσουν, ψάχνουν να βρουν τρόπους να αποφύγουν τα τεράστια φορολογικά βάρη. Κι έτσι η φοροδιαφυγή επεκτείνεται».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη εξυγίανσης και ανάπτυξης του εμπορίου και υπογράμισε ότι η λύση είναι ένα άλλο φορολογικό σύστημα και όχι μεγαλύτεροι φορολογικοί συντελεστές, με σύγχρονα συστήματα πληροφορικής στο εμπόριο και τεκμαρτό υπολογισμό εισοδήματος εμπόρων. Ζητησε επίσης σημαντικές ποινές για τους φοροφυγάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ