Μέσι, Τσάβι και Ρονάλντο υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα - iefimerida.gr

Μέσι, Τσάβι και Ρονάλντο υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα

 Κριστιάνο Ρονάλντο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ και οι Τσάβι και Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα είναι οι τελικοί τρεις υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα, ο νικητής της οποίας θα ανακοινωθεί σε γκαλά της FIFA που θα γίνει στις 9 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη.

Η αρχική λίστα περιλάμβανε 23 ποδοσφαιριστές που διεκδικούσαν το έπαθλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Αν νικητής αναδειχθεί ο Μέσι (αυτή θα είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά), θα καταστεί ο τρίτος παίκτης που το κατορθώνει για τρίτη φορά. Έχουν προηγηθεί μόνο οι Γιόχαν Κρόιφ (1971, 1973, 1974), Μισέλ Πλατινί (1983, 1984, 1985) και Μάρκο Φαν Μπάστεν (1988, 1989, 1992).

Εκτός από τους ποδοσφαιριστές ανακοινώθηκε και η τριάδα για τον κορυφαίο προπονητή, με υποψήφιους τους Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, Ζοζέ Μουρίνιο και Πεπ Γκουαρντιόλα.

Για το πιο όμορφο γκολ της χρονιάς (βραβείο «Πούσκας») θα μονομαχήσουν οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Γουέιν Ρούνεϊ.

Στην ψηφοφορία θα συμμετέχουν οι αρχηγοί και οι προπονητές όλων των εθνικών ομάδων και δημοσιογράφοι που έχει επιλέξει το France Football. Η λίστα των υποψηφίων επελέγη από την ποδοσφαιρική επιτροπή και την επιτροπή ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA σε συνεργασία με το France Football.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ