Δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων ζητά ο Καρατζαφέρης - iefimerida.gr

Δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων ζητά ο Καρατζαφέρης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι Ελληνες ποιό όνομα δέχονται για τα Σκόπια πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση της Χάγης είπε: «Δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, γιατί μας βρίσκει σε μια οδυνηρή θέση».

Ο κ. Καρατζαφέρης στις δηλώσεις του, επέρριψε ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας: «Είμαστε σε μια ήττα που οφείλεται σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.» και τόνισε ότι για το θέμα της ονομασίας θα πρέπει «να βρούμε μια λύση που δεν θα προσβάλλει την ιστορία μας». Ταυτοχρόνως, τάχθηκε εναντίον μιας σύνθετης ονομασίας και επανέλαβε ότι αν υπάρχει όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια, το κόμμα του θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν περιελήφθη στο πρόγραμμα των συναντήσεων του Αμερικάνου αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε: «Φρόντισα να βγάλω εαυτόν έξω από το πελατολόγιο. Εγώ δεν πηγαίνω και δεν ήθελα να πάω».

Ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ότι «το παρόν κυβερνητικό σχήμα θα κυβερνήσει για παρά πολύ καιρό», ακόμη και μετά τις εκλογές, καθώς, όπως επεσήμανε, «δεν θα υπάρχει ούτε αυτοδυναμία ούτε αυτονομία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ