Σύγκρουση Αβραμόπουλου με τους «σκληρούς» της ΝΔ - iefimerida.gr

Σύγκρουση Αβραμόπουλου με τους «σκληρούς» της ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ευθεία σύγκρουση με την γραμμή των «σκληρών» της ΝΔ κινείται πλέον ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος προφανώς συμμερίζεται την άποψη Βενιζέλου ότι «δεν υπάρχει συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί την γραμμή ότι «είναι οξύμωρο να αντιπολιτεύεσαι την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχεις» η οποία προκάλεσε ήδη αντιδράσεις από στελέχη όπως ο Κώστας Μαρκόπουλος αλλά και ο... Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρώην υπουργός Τουρισμού και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μαρκόπουλος μιλώντας στην Βουλή «φωτογράφισε» τον κ. Αβραμόπουλο απαντώντας στην άποψη περί του «οξύμωρου» λέγοντας: «απαιτείται να ελέγχεται ακόμα και να αντιπολιτεύεται αυτή η κυβέρνηση πρώτον γιατί είναι από-ιδεολογικοποιημένη πλήρως . Δεύτερον γιατί έχει αναλάβει συγκεκριμένο έργο. Πέραν τούτου ελέγχεται. Τρίτον γιατί αποτελείται κατά 80% από υπουργούς αποτυχημένους στη δουλειά τους».

Ακόμα πιο αιχμηρός ήταν ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος είπε ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου επιβλήθηκε από το εξωτερικό... . Να μην πιστεύουν κάποιοι ότι αυτό το πράγμα θα παραταθεί. Ο Σαμαράς ήθελε εκλογές. Τα όσα συμφωνήθηκαν συμφωνήθηκαν ενόψει της 6ης δόσης».

Ανάλογες απόψεις έχουν πολλά στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ ενώ ο ίδιος ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να διατηρήσει λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στις μετριοπαθείς θέσεις του αντιπρόεδρου του και στην βούληση των «σκληρών». Μάλιστα πιέζεται από ορισμένους να ζητήσει από τον κ. Αβραμόπουλο να ανακαλέσει τις θέσεις που διατύπωσε η με κάποιον τρόπο να τις «στρογγυλέψει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ