Οι κάτοικοι του Μονάχου ανοίγουν τις πόρτες τους στον κόσμο για να βρει καταφύγιο - iefimerida.gr

Οι κάτοικοι του Μονάχου ανοίγουν τις πόρτες τους στον κόσμο για να βρει καταφύγιο

Φωτογραφία: Andreas Gebert/EPA/ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κάτοικοι του Μονάχου, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, αλλά και ακολουθώντας τις συστάσεις των αρχών που καλούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από τους δημόσιους χώρους και να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο, ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους στους συμπολίτες τους για να κρυφτούν.

Οι κάτοικοι του Μονάχου ανοίγουν τις πόρτες τους στον κόσμο για να βρει καταφύγιο | iefimerida.gr 0

Μάλιστα, ανοίγοντας ένα «χασταγκ» στο Twitter με την χαρακτηριστική ονομασία «#Opendoors» ή «#Offenetur» («ανοικτές πόρτες») δίνουν πληροφορίες για την ακριβή τους διεύθυνση για όποιον χρειαστεί ένα μέρος για να προφυλαχθεί.

Οι κάτοικοι του Μονάχου ανοίγουν τις πόρτες τους στον κόσμο για να βρει καταφύγιο | iefimerida.gr 1

Την ίδια ώρα η αστυνομία πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, χωρίς ακόμη να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες για πόσοι είναι οι δράστες και πόσα τα σημεία της επίθεσης τους.

Οι κάτοικοι του Μονάχου ανοίγουν τις πόρτες τους στον κόσμο για να βρει καταφύγιο | iefimerida.gr 2

Πριν από λίγο, υπήρξαν πληροφορίες ότι πυροβολισμοί ακούγονται και στο κέντρο της πόλης, εκτός από την περιοχή του εμπορικού κέντρου «Olympia» από όπου και ξεκίνησε η νέα αυτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον ευρωπαϊκής χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ