Ο τόπος της επίθεσης στο Μόναχο -Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βαυαρίας - iefimerida.gr

Ο τόπος της επίθεσης στο Μόναχο -Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βαυαρίας

Φωτογραφία: Bauhaus-Jünger/wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βαυαρίας, το «Olympia-Einkaufszentrum» στα βορειοδυτικά του Μονάχου, επέλεξαν αυτή την φορά οι τρομοκράτες -απ ότι όλα δείχνουν- για να σπείρουν τον θάνατο.

Το Ολύμπια, ένα εντυπωσιακό διώροφο κτίσμα με οροφή από γυαλί, φιλοξενεί 135 καταστήματα και είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης, γεγονός που κάνει ακόμη πιο ανησυχητική την επίθεση, καθώς τα θύματα αυτής αναμένονται πολλά.

Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1972, ακριβώς στον κατάλληλο χρόνο για να εγκαινιαστεί μαζί με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων εκείνης της χρονιάς που φιλοξένησε η γερμανική πόλη, συστήνοντας στους κατοίκους της έναν νέο, για εκείνη την εποχή, τρόπο να ψωνίζουν.

Ο τόπος της επίθεσης στο Μόναχο -Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βαυαρίας | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: Gamsbart/Wikipedia

Εκτός από τα καταστήματα λιανικής πώλησης ρούχων συνήθως, υπάρχουν και κάποια εστιατόρια και καφέ, τα οποία προτιμούν πολλοί κάτοικοι του Μονάχου, με αποτέλεσμα να σφύζει από κόσμο, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, όπως είναι το απόγευμα της Παρασκευής.

Ένα απο αυτά και το κατάστημα της γνωστής αλυσίδας εστίασης McDonald's, από όπου κια ξεκίνησαν όλα, το όποιο αν και βρίσκεται στην απέναντι γωνία ανήκει στο κτιριακό συγκρότημα του εμπορικού κέντρου.

Εικόνα: BBC

Μάλιστα από τις 6 Ιουλίου το εμπορικό κέντρο έχει ξεκινήσει τις καλοκαιρινές του εκπτώσεις προσελκύοντας ακόμη πιο πολύ κόσμο να το επισκεφθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ