Σχεδόν 80 εκατ. ευρώ δίνει το ελληνικό Δημόσιο για ενοίκια - iefimerida.gr

Σχεδόν 80 εκατ. ευρώ δίνει το ελληνικό Δημόσιο για ενοίκια

Δημόσιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δίνει κάθε χρόνο για τη στέγαση των υπηρεσιών του το ελληνικό κράτος, την ώρα που πολλά κτίρια που προορίζονταν για υπουργική χρήση μένουν ανεκμετάλλευτα.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το οποίο επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι κεντρικές υπηρεσίες του Δημοσίου είναι πολυδιασπασμένες σε 2.130 κτίρια, για την ενοικίαση των οποίων η κυβέρνηση δίνει ετησίως 80 εκατ. ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το περασμένο καλοκαίρι 16 ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν σε κάθε υπουργείο, πραγματοποίησαν μελέτη για την καταγραφή των κρατικών κτιρίων, προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Από το σύνολο αυτών των 2.130 κτιρίων, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για 119 κτίρια του υπουργείου Υγείας, ενώ η μελέτη δεν αναφέρει πόσα κτίρια είναι στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ