Η Ευρώπη πρέπει να δράσει άμεσα - iefimerida.gr

Η Ευρώπη πρέπει να δράσει άμεσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αθήνα βρίσκεται ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α Τζο Μπάιντεν ο οποίος κατά την άφιξή του έκανε για ακόμα μια φορά έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να δράσουν άμεσα για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη.

Ο κ. Μπάιντεν επεσήμανε πως δεν έχει υπάρξει ξεκάθαρη πρόοδος για την αντιμετώπιση της κρίσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιλαμβάνονται το υψηλό κόστος της αποτυχίας.

«Πιστεύω πως όσο πιο σαφές γίνεται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και ο χρόνος εξαντλείται, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, ... τότε είναι περισσότερο πιθανό να λάβει κανείς ορισμένες πολύ δύσκολες αποφάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί ο κ. Μπάιντεν θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ στη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, καθώς και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Η επίσκεψη έχει ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα, καθώς θεωρείται πράξη «εμπιστοσύνης» εκ μέρους της κυβέρνησης Ομπάμα προς την Ελλάδα ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ