Ποιοι τσακωμοί «σκοτώνουν» μία σχέση- Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί - iefimerida.gr

Ποιοι τσακωμοί «σκοτώνουν» μία σχέση- Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχουν ζευγάρια που να μην τσακώνονται, καθώς οι υγιείς τσακωμοί είναι και το συστατικό που κάνει μία σχέση να αντέξει. Ωστόσο ειδικοί έχουν βρει 4 σημεία-κλειδιά που αν υπάρχουν σε κάθε καβγαδάκι με τον σύντροφό σου, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Μία έρευνα του καθηγητή Τζον Γκοτμάν στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον βρήκε τα τέσσερα χαρακτηριστικά που «σκοτώνουν» μία σχέση.

Αν, λοιπόν, κάθε φορά που τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου παρατηρείς πως κάποιος από τους δύο κάνει έντονη κριτική στον άλλον, είναι εριστικός, υπεκφεύγει τις ερωτήσεις (ακόμη και με ψέμματα) και κάνει τα πάντα για προστατέψει τον εαυτό του, τότε σύμφωνα με τους επιστήμονες το τέλος δεν αργεί να έρθει.

«Όταν βρισκόμαστε σε στιγμές έντασης με τον άλλον και υπάρχει η τάση ο ένας εκ των δύο να γελοιοποιεί, να γίνεται σαρκαστικός και ουσιαστικά να κοροϊδεύει τον άλλον, τότε το μόνΟ σίγουρο είναι πως έχει χαθεί κάθε ίχνος σεβασμού ανάμεσα στο ζευγάρι, πράγμα που «προμηνύει» πως δεν θα αντέξει ο ένας για πολύ ακόμη», επισημαίνει η Έλλη Λίσιτσα, σχεσιολόγος και συνάδελφος του Γκοτμάν.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό που δηλητηριάζει μία σχέση είναι η περιφρόνηση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να λύσει ένα ζευγάρι τα προβλήματα του, αν ο ένας παίρνει το μήνυμα πως η στάση του-άποψή του προκαλεί μία «αηδία» στον άλλον» τόνισε η Έλλη.

Έτσι, λοιπόν, το αποτέλεσμα είναι πως αν δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το περιφρονητικό ύφος στη σχέση σας, τότε αυτή δεν θα αντέξει για πολύ.

«Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μία κουλτούρα σεβασμού μεταξύ σας», είπε ο Γκοτμάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχέση σύντροφος χωρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ