Βουλή: Παρακολουθήστε live την «μάχη» και την ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο - iefimerida.gr

Βουλή: Παρακολουθήστε live την «μάχη» και την ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε στη Βουλή η ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να ανταλάσσουν σφοδρά πυρά, ενώ η Χρυσή Αυγή αποχώρησε, όπως είχε δηλώσει.

00:35 Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. "Παρών" ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ απείχε η Χρυσή Αυγή.

Η απλή αναλογική και η ψήφος στα 17 δεν πρόκειται να συγκεντρώσουν τις ψήφους 200 βουλευτών και να ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές, ιδίως μετά την αποχώρηση της Χρυσής Αυγής από την Ολομέλεια και την απόφαση απόχής από την ψηφοφορία.

Από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις των κομμάτων, υπέρ του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών, αναμένεται να ψηφίσουν 179 βουλευτών: Οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ενωσης Κεντρώων, του ΚΚΕ (στα δύο άρθρα), ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την Δημ. Συμπαράταξη.

Εναντίον θα ψηφίσουν 102 βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ο ανεξάρτητος Στάθης Παναγούλης θα ψηφίσει «παρών» όπως έχει δηλώσει ενώ από την ψηφοφορία θα απέχει η Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ