Και ο Ρέσλερ λέει «όχι» στα ευρωομόλογα - iefimerida.gr

Και ο Ρέσλερ λέει «όχι» στα ευρωομόλογα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σκληρή στάση της Γερμανίας ενάντια στην έκδοση ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της κρίσης επιβεβαίωσε ο Υπουργός Οικονομίας της χώρας Φιλιπ Ρέσλερ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι προτάσεις για την έκδοση ευρωομολόγων δεν θα γίνουν αποδεκτές από την τρέχουσα Γερμανική κυβέρνηση.
Σε συνέντευξη που παραχώρηση στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο κ. Ρέσλερ ξεκαθάρισε ότι «κανείς από εμάς δεν θέλει κάτι τέτοιο. Δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα με εμάς. Θα υποβαθμίσουν τη σημασία της ένωσης σταθερότητας, καθώς δεν θα υπάρχει μετά ανάγκη για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

Αντίθετα, η γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel προωθεί σχέδια που θα ενισχύσουν την πολιτική και δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Νέο "όχι" της Γερμανίας στα ευρωομόλογα

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζει σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Neue Passauer Presse ότι «η γερμανική οικονομία θα ξεπερνούσε τις δυνατότητές της αν εγγυούνταν για τα χρέη όλων των κρατών.

Την ίδια στιγμή μίλησε για την αναγκαιότητα αναθεώρησης των Ευρωπαϊκών Συνθηκών έτσι ώστε να είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων στις χώρες εκείνες που είναι δημοσιονομικά απείθαρχες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ