Εμπειρία, κόλλημα, τρόπος ζωής ή ανάγκη; Ότι και αν σε έχει ωθήσει να κάνεις camping (οργανωμένο ή υπαίθριο), το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.
Και επειδή είναι πολλά αυτά που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, για να μην σου ξεφύγει το παραμικρό, ακολούθησε τα 10 παρακάτω tips.
Σκηνή, η σημαντική της υπόθεσης
- Πριν διαλέξεις τι σκηνή θα πάρεις, υπολόγισε τα άτομα που θα είστε μαζί και σιγουρέψου ότι χωράνε όλοι γιατί το μάτι «ξεγελάει».
- Αν επιλέξεις να πας με το αμόρε για camping, προτίμησε να πάρει μία σκηνή τύπου igloo, που είναι πιο απλή στο στήσιμο.
- Μην στήσεις για πρώτη φορά την σκηνή εκεί, προτίμησε να κάνεις ένα test drive, παρατηρώντας αν το ύφασμα αντέχει και το φερμουάρ δουλεύει.
Τοποθεσία, το δύσκολο της υπόθεσης
- Είτε κάνεις υπαίθριο camping ή οργανωμένο, αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι πως πρέπει να στήσεις την σκηνή σου σε ένα επίπεδο, ξηρό έδαφος (με χώμα). Ούτε βράχια, ούτε δίπλα στη λίμνη/θάλασσα.
- Μην ξεχάσεις να σκάψεις ένα αυλάκι γύρω από την σκηνή που θα οδηγεί μακριά τα νερά. Μάλιστα στην αγορά θα βρεις ειδικό αντιοφικό σκοινί, το οποίο απομακρύνει τα έντομα
Αυτά θα πάρεις σίγουρα μαζί σου
- Για να κοιμηθείς μπορείς να προμηθευτείς είτε έναν υπνόσακο (το πιο σύνηθες), είτε ένα καλό στρώμα θαλάσσης, ώστε να μην τρυπήσει στην πρώτη ευκαιρία, είτε ένα στρώμα από αφρολέξ.
- Επίσης δεν πας πουθενά χωρίς φακό, πασαλάκια, και σκοινί για να απλώνεις τα ρούχα σου.
- Τα κουζινικά είναι ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι, με τους περισσότερους να ξεχνούν το γκαζάκι, τα θερμός για νερό, σακούλες σκουπιδιών και φορητό ψυγειάκι.
Φαρμακείο, το θαυματουργό
Το first kit που θα πάρεις μαζί σου θα πρέπει να περιλαμβάνει σίγουρα κάποιο αντικουνουπικό gel, γάζες, βαμβάκι, ιώδιο, καθαρό οινόπνευμα, αντισηπτικό, αλοιφές για τα τσιμπήματα, αντιοφικό ορό, αλοιφή για εγκαύματα, παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντισταμινικά, θερμόμετρο, σύριγγες, αιμοστατικούς επιδέσμους, κάτι για την πιθανόν αλλεργεία σας.
«Άγραφοι» κανόνες επιβίωσης
Στο οργανωμένο camping δεν θα είσαι μόνος σου και γι΄αυτό θα πρέπει να τηρείς κάποια πράγματα που θα ήθελες να κάνουν και οι άλλοι. Ειδικά αν υπάρχουν οικογένειες κάνουμε ησυχία κατά τις μεσημεριανές ώρες, κρατάμε καθαρό το μέρος της κατασκήνωσης, ενημερώνεις αν ανάψεις φωτιά ή ψήσεις, προσέχεις τον χώρο, όταν έρθει η ώρα να φύγεις και δίνεις πίσω όσα πράγματα χρειάστηκες από την ρεσεψιόν του κάμπιγκ.
Φωτογραφίες: Pexels