Ανακαλύψτε τη συνταγή μου για μαρμελάδα πεπόνι, με άρωμα από πράσινο λεμόνι και βανίλια. Όλα εποχής.
Υλικά για 1 κιλό μαρμελάδα
- 1 κιλό πεπόνι ώριμο και αρωματικό
- 1 πράσινο λεμόνι
- 1 κλωνάρι βανίλιας με σπόρους
- ½ μπουκάλι χυμό μήλου
- ½ κιλό ζάχαρη καστανή για μαρμελάδες
Εκτέλεση
- Καθαρίστε το πεπόνι, πετάξτε τους σπόρους και κόψτε το σε κύβους
- Πλύντε το λεμόνι και κόψτε το σε λεπτές φετούλες
- Ανοίξτε τη βανίλια, πάρτε τους σπόρους
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το πεπόνι, προσθέστε το λεμόνι, τον χυμό μήλου και τον σπόρο βανίλιας
- Ρίξτε και το άδειο κλωνάρι βανίλιας μέσα
- Αφήστε να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο
- Βγάλτε από το ψυγείο, προσθέστε τη ζάχαρη και βάλτε να βράσει για 20 λεπτά, σε ζωηρή φωτιά
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 35 λεπτά
- Ανακατέψτε συχνά με ξύλινη κουτάλα
- Ετοιμη!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο