Τουρκία: Ξήλωσαν 2.700 δικαστές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος -Συνέλαβαν 3.000 στρατιωτικούς - iefimerida.gr

Τουρκία: Ξήλωσαν 2.700 δικαστές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος -Συνέλαβαν 3.000 στρατιωτικούς

Φωτογραφία: Daily Mirror
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλος αριθμός δικαστών απομακρύνθηκαν από τις τούρκικες αρχές, έπειτα από τη χθεσινοβραδινή απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδα στρατιωτικών.

Την ίδια ώρα τεράστιος αριθμός στρατιωτικών έχει συλληφθεί, οδηγώντας σε πλήρη εκκαθάριση του στρατεύματος.

Συγκεκριμένα, η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε 2.745 δικαστές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK), καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για σχέσεις με τους πραξικοπηματίες.

Πέντε μέλη του HSYK, του ανώτατου δικαστικού σώματος της Τουρκίας, απομακρύνθηκαν επίσης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Εντωμεταξύ, η Daily Sabah μεταδίδει ότι το Ανώτατο Δικαστικό σώμα της Τουρκίας με κατεπείγουσες διαδικασίες προχωράει στην επιλογή και τον διορισμό των δικαστών και εισαγγελέων που θα κρίνουν την τύχη των πραξικοπηματιών.

Την ίδια ώρα τεράστια στο στράτευμα έγινε «εκκαθάριση», δεδομένου ότι από χθες, έχουν συλληθφεί σχεδόν 3.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επίσης, ως ύποπτοι για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ