Ερντογάν: Ηταν κίνηση προδοσίας, θα το πληρώσουν ακριβά [βίντεο] - iefimerida.gr

Ερντογάν: Ηταν κίνηση προδοσίας, θα το πληρώσουν ακριβά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την καταστολή της απόπειρας πραξικοπήματος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν έστειλε αυστηρό μήνυμα προς του πραξικοπηματίες, τονίζοντας πως η προδοσία τους θα έχει και τις συνέπειες που της αναλογούν.

«Αγαπητοί πολίτες από το μεσημέρι είχαμε τρομερή κινητικότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Οπως είδαμε, σκοπός ήταν η μικρή αυτή μειοψηφία να αμαυρώσει την ιστορία της χώρας, καθώς δεν αποδέχεται την ενότητα μέσα σε αυτή. Σε αυτή τη 40χρονη ιστορία των ΕΔ έχουμε βρεθεί σε πολλές καταστάσεις πραξικοπήματος», τόνισε στο διάγγελμά του ο Τούρκος πρόεδρος και υπογράμμισε:

«Ηταν μια κίνηση προδοσίας, που θα πληρώσουν ακριβά, ειδικά από τον λαό»,

«Σε ένα καθεστώς που έχει πάρει με νόμιμες διαδικασίες, με την ψήφο του λαού, δεν μπορούν να αντιμετώπισουν με πραξικοπήματα το κόμμα, στο οποίο έχουμε βάλει όλες τις νομικές αρχές. Εχουμε σκοπό πάντα με τη βοήθεια του Θεού να καθαρίσουμε τις ΕΔ από τέτοιου είδους στοιχεία», συμπλήρωσε.

«Αυτή τη στιγμή έχομε εκκαθάριση από τέτοια στοιχεία και επειδή ξέρουν τι τους περιμένει έκαναν αυτή το βήμα μέσα στην απελπισία τους», είπε και επισήμανε πως «ξεχνάνε όμως πως η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία, είναι οργανωμένη κινείται σε ένα πλαίσιο αρχών».

Ο κ. Ερντογάν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική ενέργεια την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Ηταν μια τρομοκρατική ενέργεια, που Γιατί τα έχουμε τα F-16; Για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας. Αν και τα έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς, αυτά τα F-16 έφτασαν να απειλούν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε.

«Κάνω έκκληση σε όλους τους αρχηγούς από κάθε τμήμα των ένοπλων δυνάμεων: να κρατήσετε μία στάση, διαφορετική από αυτή που κράτησε αυτή η μειοψηφία, που έπαιρνε εντολές μέχρι και από την Πενσυλβανία», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Κάνω έκκληση και στους φαντάρους και σας ενημερώνω πως δεν αν σηκώσετε τα όπλα σας προς το ίδιο το έθνος να ξέρετε πως οι κυρώσεις θα είναι πολύ βαριές».

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε πως το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στην Αλικαρνασσό μετά την αποχώρησή του βομβαρδίστηκε.

Ερντογάν: Ηταν κίνηση προδοσίας, θα το πληρώσουν ακριβά [βίντεο] | iefimerida.gr 0

«Οι ΕΔ της χώρας θα πρέπει να έχουν καθαρό χαρακτήρα. Θα το τελειώσουμε ολοκληρωτικά αυτό το ζήτημα που υπάρχει μέσα στον στρατό, που υποβόσκουν, όπως έχουμε κάνει και με τις τρομοκρατικές οργανώσεις», υποστήριξε.

Ερντογάν: Ηταν κίνηση προδοσίας, θα το πληρώσουν ακριβά [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Οσον αφορά για την κατάσταση στη χώρα, ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε αριθμούς, γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ερντογάν πραξικόπημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ