Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δίνει... γραμμή στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δίνει... γραμμή στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναμένεται να δώσει την κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο υπουργός Οικονομικών της Αμερικής Τίμοθι Γκάϊτνερ ξεκινά διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαίους ευρωπαίους ηγέτες και άλλους αξιωματούχους για το σχέδιο ενίσχυσης των θεσμών της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή περιοδεία του κ. Γκάϊτνερ , ξεκινά από την Γερμανία, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν και το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επόμενος σταθμός το Παρίσι, όπου την Τετάρτη θα συναντηθεί με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Μπαρουάν.

Ο κ. Γκάϊτνερ θα έχει επίσης συνομιλίες με το νεοεκλεγέντα Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ενώ το ταξίδι του Αμερικανού αξιωματούχου θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του στο Μιλάνο με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ