Αιγύπτιος τουρίστας περιγράφει τη στιγμή που ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια έπεσε νεκρός - iefimerida.gr

Αιγύπτιος τουρίστας περιγράφει τη στιγμή που ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια έπεσε νεκρός

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  Linda Hervieux
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αιγύπτιος Nadar el Shafei, ένας από τους μάρτυρες του χθεσινοβραδινού μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας στο οποίο ένα φορτηγό έσπειρε το θάνατο παρασύροντας εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την εθνική εορτή της χώρας περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο όσα βίωσε.

Ο Αιγύπτιος άντρας, πρώην τραπεζίτης από το Κάιρο, ήταν στη Νίκαια για διακοπές και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον οδηγό του φορτηγού. Ο ίδιος περιέγραψε στην δημοσιογράφο Linda Hervieux όσα έζησε ενώ βρισκόταν στο λόμπι του ξενοδοχείου Mercure. «Επεσε πάνω σε πολλούς ανθρώπους», λέει ο El Shafei που στη συνέχεια πήγε μπροστά στο όχημα και κούνησε τα χέρια του στον οδηγό. «Κούναγα τα χέρια προς τον οδηγό “Σταμάτα, είναι ένα μικρό κορίτσι κάτω από το φορτηγό. Τον είδα να σηκώνει ένα τηλέφωνο, νόμιζα, και σε εκείνο το σημείο ακόμα πίστευα ότι πρόκειται για ατύχημα και μετά τον είδα να τραβάει ένα όπλο. Έμοιαζε με περίστροφο, ένα Glock. Το τράβηξε έξω και κατάλαβα ότι κάτι πάει στραβά... και μετά είδα την αστυνομία να τον πυροβολεί».

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο τουρίστα, όλοι άρχισαν να τρέχουν και οι αστυνομικοί του φώναζαν να φύγει από μπροστά. «Δεν μπορούσα να τρέξω. Ήμουν απλά παγωμένος», λέει ενώ σημειώνει ότι όταν βρισκόταν στην παραλιακή του είχε περάσει από το μυαλό η περίπτωση ενός τρομοκρατικού χτυπήματος. «Πέντε λεπτά πριν συμβεί αυτό, σκέφτηκα ότι σε αυτό το γαλήνιο μέρος κάποιος τρελός θα μπορούσε να κάνει κάτι. Είμαι συνηθισμένος σε όλες αυτές τις ενέργειες στην Μέση Ανατολή, αλλά δεν βρέθηκα ποτέ τόσο κοντά. Είπα στους φίλους μου ώρα δεν μπορούμε να πάμε στην Ευρώπη για να γλιτώσουμε από την Μέση Ανατολή. Τώρα η Μέση Ανατολή μπορεί να συμβεί παντού».

Πηγή: NBC NEWS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ