Υπέροχο πιάτο για να συνδιάσετε πρωτείνες, λαχανικά και φρούτα. Να μη σας πω ότι είναι το ιδανικό φαγητό για το καλοκαίρι!
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλο
- 1 κουταλιά σούπας πάπρικα
- 1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη
- 1/2 κουταλιά σούπας πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουταλιά σούπας κίμινο
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Δύο χούφτες σπανάκι baby
- 1/4 τυρί φέτα
- 1/2 κιλό φράουλες ή άλλο φρούτο εποχής
- 1/2 φλυτζάνι κράνμπερις
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάλτε την πάπρικα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Τυλίξτε με αυτό το κοτόπουλο, παντού, καλά
- Αφήστε το 10 λεπτά
- Τηγανίστε το κοτόπουλο με τα υγρά του σε ζεστό τηγάνι για 7-10 λεπτά από κάθε πλευρά, με ελαιόλαδο
- Σε μια πιατέλα στρώστε το σπανάκι, λυώστε τη φέτα και απλώστε παντού
- Κόψτε πλαγίως σε φετούλες το κοτόπουλο και προσθέστε στην πιατέλα
Φτιάξτε τώρα την σάλτσα φράουλας:
- Σε ένα μέτριο τηγάνι βάλτε 1/2 κιλό φράουλες καθαρισμένες
- Προσθέστε 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
- Προσθέστε τον χυμό από 1/2 λεμόνι
- Αφήστε να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσουν οι φράουλες, 5-8 λεπτά
- Βγάλτε από τη φωτιά και βάλτε τα όλα σε ένα μπλέντερ
- Προσθέστε 1 κουταλιά σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- Προσθέστε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Χτυπήστε, να γίνει μια σος σαν smoothie
- Ρίξτε την σος πάνω από το κοτόπουλο και στη σαλάτα
- Αν είναι πολύ, βάλτε την σος σε μια σαλτσιέρα, δίπλα
- Διακοσμήστε και με ωμές φράουλες το πιάτο σας
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο