Νέες ταινίες: «Μαμά, γύρισα!» -Η 40χρονη άνεργη γυρίζει στη μαμά της [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Νέες ταινίες: «Μαμά, γύρισα!» -Η 40χρονη άνεργη γυρίζει στη μαμά της [κριτική & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα διασκεδαστικό animation με τον αγαπημένο Σκρατ, μια γαλλική κωμωδία και το μυστηριώδες ερωτικό δράμα του Τζιουζέπε Τορνατόρε με τον Τζέρεμι Άιρονς, είναι στο φτωχικό μενού αυτής της εβδομάδας.

Καλοκαιρινή λιτότητα...


Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης 3D Animation, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: «Μαμά, γύρισα!» -Η 40χρονη άνεργη γυρίζει στη μαμά της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0

Ice Age: Collision Course
Μεταγλωτισμένο

Σκηνοθεσία: Μάικ Ταρμέγιερ, Γκάλεν Τ. Τσου

Τι Συμβαίνει:
Ο αγαπημένος γκαφατζής Σκρατ και όλη η παλιοπαρέα της φοβερά πετυχημένης σειράς ταινιών «Η Εποχή των Παγετώνων» επιστρέφουν για μια ακόμη ξεκαρδιστική περιπέτεια στο «Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης»!
Ένα μικρό βήμα. Ένα τεράστιο μπέρδεμα.
Το αέναο κυνήγι του εμμονικού Σκρατ για το βελανίδι του τον εκτοξεύει στο διάστημα, όπου κατά λάθος ξεκινά μια σειρά γεγονότων που αλλάζουν και απειλούν τον κόσμο της Εποχής των Παγετώνων. Στην προσπάθεια τους να σωθούν, ο Σιντ, ο Μάνι, ο Ντιέγο και οι υπόλοιποι της αγέλης θα αφήσουν το σπίτι τους για μια αποστολή γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια, ταξιδεύοντας σε εξωτικά νέα μέρη και συναντώντας διάφορους εκκεντρικούς χαρακτήρες.

Πέρα από τις διαστημικές περιπέτειες του Σκρατ που μας ταξιδεύουν στο διάστημα, στην νέα αυτή ταινία έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μία νέα γωνιά του πλανήτη: την Γεωτοπία, έναν υπέροχο κόσμο που γεννήθηκε από παλαιότερη πτώση αστεροειδούς και είναι γεμάτος βλάστηση και πανέμορφους κρυστάλλους. Εκεί ο χρόνος σταματά και ένα ολόκληρο χωριό από ζώα ευημερεί, προστατευμένο από τα καιρικά φαινόμενα.
Παρά τις μεγάλες αλλαγές που βιώνουν, τα ταξίδια που αναγκάζονται να κάνουν και τις περιπέτειες που περνούν, όλοι οι ήρωες του «Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης» θα καταλάβουν ότι παρόλο που οι οικογένειες μεγαλώνουν και αλλάζουν, η αγάπη θα μένει πάντα βαθιά και αληθινή.
Στην ταινία ακούγονται οι φωνές του Γιάννη Μπέζου και του Πέτρου Φιλιππίδη να ντύνουν διασκεδαστικά τις ατάκες των βασικών πρωταγωνιστών.


Μαμά γύρισα! Κωμωδία, Γαλλία / 2016

Νέες ταινίες: «Μαμά, γύρισα!» -Η 40χρονη άνεργη γυρίζει στη μαμά της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1

Retour chez ma mère
Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαβέν
Παίζουν: Ζοσιάν Μπαλασκό, Αλεξάντρα Λαμί, Ματίλντ Σενιέ, Φιλίπ Λεφέμπρ, Ζερόμ Κομαντέ.

Τι Συμβαίνει:
Κλασική γαλλική κωμωδία καθημερινότητας απ’ αυτές που έχουν κατοχυρώσει οι Γάλλοι παραγωγοί με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Κανείς Ευρωπαίος σκηνοθέτης δεν μπορεί να γυρίσει τόσο ασήμαντες και ταυτόχρονα τόσο διασκεδαστικές οικογενειακές ιστορίες! Απλοί καθημερινοί άνθρωποι σε απλούστατες ιστορίες καθημερινής τρέλας. Ταινίες που δεν τολμούν να πουν κάτι παραπέρα από αυτό για το οποίο φτιάχτηκαν. Και γιατί άλλωστε;
Εδώ έχουμε πάλι τη μαμά (Ζοσιάν Μπαλασκό) σε κεντρικό ρόλο, καθώς προσπαθεί να ανακοινώσει κάτι αρκετά “σοβαρό” στην οικογένεια. Παίρνει αφορμή από την αναγκαστική επιστροφή της 40χρονης Στεφανί, (Αλεξάντρα Λαμί) όταν μένει άνεργη λόγω της οικονομικής κρίσης. Η απολυμένη κόρη φτάνει στο σπίτι της μαμάς με χαμηλωμένα τα φτερά αποφασισμένη να “απολαύσει” την υπερβολική θέρμανση του διαμερίσματος, να ακούει συνεχώς Φράνσις Καμπρέλ, να δέχεται πολύτιμες μητρικές συμβουλές για το πώς πρέπει να κάθεται στο τραπέζι και να ζει τη ζωή της. Δοκιμάζεται η υπομονή και των δύο γυναικών.
Όταν εμφανιστεί και η υπόλοιπη οικογένεια για ένα οικογενειακό δείπνο, η εκκεντρική μαμά θα θελήσει να αποκαλύψει ένα δικό της μυστικό που ίσως αλλάξει τη ζωή όλων. Όμως δεν είναι η μόνη στην οικογένεια που έχει μυστικά. Και όπως σε κάθε γαλλική οικογενειακή συγκέντρωση η αποκάλυψη των μυστικών και οι εκπλήξεις θα είναι απανωτά διασκεδαστικές.
Κωμωδία θεατρικής δομής που χάρις την λαμπερή Μπαλασκό κυλά ανώδυνα και … καλοκαιρινά.


Θα σε Περιμένω Πάντα, Δράμα, Ιταλία / 2016

Νέες ταινίες: «Μαμά, γύρισα!» -Η 40χρονη άνεργη γυρίζει στη μαμά της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2

La corrispondenza
Σκηνοθεσία: Γκιουζέπε Τορνατόρε
Παίζουν: Όλγα Κουριλένκο, Τζέρεμι Άιρονς, Σόνα Μακντόναλντ

Τι Συμβαίνει:
Ο μεγάλος Ιταλός δημιουργός Γκιουζέπε Τορνατόρε (Σινεμά ο Παράδεισος), γράφει το σενάριο και σκηνοθετεί την τρίτη αγγλόφωνη ταινία του με πρωταγωνιστές τον Τζέρεμυ Άιρονς και την σαγηνευτική Όλγα Κουριλένκο (Quantum of Solace). Ο ιταλός σκηνοθέτης αφηγείται μια γλυκόπικρη ιστορία αγάπης με τον μοναδικά συγκινητικό του τρόπο, ενώ τη μουσική συνθέτει ο πολυβραβευμένος Ennio Morricone. Οι δύο πρωταγωνιστές ενσαρκώνουν ένα ρομαντικό δίδυμο που βιώνει έναν μεγάλο έρωτα πέρα από τον χρόνο και τον χώρο.
Η Έιμι (Όλγα Κουριλένκο), μια φοιτήτρια διδακτορικού, ρισκάρει επανειλημμένως τη ζωή της καθώς εργάζεται ως κασκαντέρ. Επηρεασμένη από συντριπτικές ενοχές για ένα τραγικό περιστατικό του παρελθόντος και χωρίς πραγματική επιθυμία για τον ίδιο τον κίνδυνο, αρχίζει να συμφιλιώνεται με το παρελθόν, το παρόν και τις αντιξοότητες της ζωής μέσα από τη σχέση της με τον Έντ (Τζέρεμι Άιρονς), έναν μεγαλύτερο σε ηλικία καθηγητή αστροφυσικής. Η σχέση αυτή θα παραμείνει, παράδοξα αλλά και ρομαντικά, αναλλοίωτη και μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Έντ.

Παιχνίδι χωρίς Κανόνες Θρίλερ, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: «Μαμά, γύρισα!» -Η 40χρονη άνεργη γυρίζει στη μαμά της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3

Misconduct
Σκηνοθεσία: Σιντάρο Σιμοσάουα
Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Άντονι Χόπκινς, Μαλίν Άκερμαν, Αλις Ιβ, Τζούλια Στάιλς, Γκλεν Πάουελ, Τζος Ντιχαμέλ, Μπιουν Χουν Λι

Τι Συμβαίνει:
Για πρώτη φορά μαζί δυο θρυλικές μορφές του αμερικανικού κινηματογράφου. Ο Αλ Πατσίνο και ο Άντονυ Χόπκινς. Αυτό όμως δεν εγγυάται τίποτα γι’ αυτό το φαρμακευτικό θρίλερ, που κυλά μέσα από περίεργες συμπτώσεις. Οι σεναριογράφοι μάλλον έχουν δανειστεί στοιχεία από διάφορες ταινίες του είδους και με άκομψες παρεμβάσεις κι απιθανότητες, προσπαθούν να πετύχουν κάτι απροσδιόριστο.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Σιντάρο Σιμοσάουα πραγματικά παίζει ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες και κάνει ο,τι μπορεί για να καταστρέψει το φιλμ πράγμα που δυστυχώς αρκετές φορές το πετυχαίνει. Ίσως γι ΄αυτό (από περιέργεια) αξίζει κανείς να δει αυτή τη ταινία.
Ο Μπεν (Τζος Ντιχαμέλ) είναι ένα φιλόδοξος και πολύ ικανός νέος δικηγόρος, έτοιμος να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Αποφασισμένος να γίνει συνέταιρος στην δικηγορική εταιρία που εργάζεται, πατάει επί πτωμάτων προκειμένου να κερδίσει κάποιες υποθέσεις. Όταν του ανατίθεται μια υπόθεση εναντίον του προέδρου μιας πανίσχυρης φαρμακοβιομηχανίας (Άντονι Χόπκινς) θεωρεί ότι είναι η ευκαιρία του να ξεχωρίσει και πιστεύει ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Όμως εμφανίζεται στην ζωή του η μυστηριώδης Έμιλι (Μαλίν Άκερμαν), η πρώην κοπέλα του από το κολέγιο και τελείως αναπάντεχα τα πράγματα θα πάρουν πολύ δυσάρεστη τροπή. Ο Μπεν σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια υπόθεση εκβιασμού, δολιοφθοράς και δωροδοκίας.
Ένα μπερδεμένο δικηγορικό θρίλερ που βλέπει κανείς μόνο για να δοκιμάσει τα νεύρα του…

Ο Φόβος, Δράμα, Ιταλία / 1954

Νέες ταινίες: «Μαμά, γύρισα!» -Η 40χρονη άνεργη γυρίζει στη μαμά της [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4

La Paura
Σκηνοθεσία: Ρομπέτο Ροσελίνι
Παίζουν: Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Ματίας Βίμεν, Ρενάτε Mάνχαρντ.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/lFFCXsYGDy0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Τι Συμβαίνει:
Η Αϊρήν Βάγκνερ έχει ό,τι ονειρεύεται μια γυναίκα: κοινωνική θέση, έναν σύζυγο που την λατρεύει, ενδιαφέρουσα δουλειά και, φυσικά, υπέροχα παιδιά. Όμως κάτι της λείπει, ζητάει το κάτι παραπάνω. Έτσι, όταν συναντάει τον νεαρό Έρικ, τον ερωτεύεται παράφορα. Η σχέση τους δεν είχε διάρκεια` είχε πάθος. Μετά η Ιρέν άρχισε να νιώθει φόβο, έναν φόβο που άγγιζε τα όρια του πανικού απέναντι σε κάτι (ή κάποιον;). Τα απογεύματα, τριγυρισμένη από την οικογένειά της, η Αϊρήν συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Δεν αντέχει κάθε φορά να λέει ψέματα στον άνδρα της. Το ψέμμα αυτό είναι ασυγχώρητο για μια γυναίκα, πόσο μάλλον για μια σύζυγο και μητέρα. Με πολύ κόπο η Αϊρήν καταφέρνει να διαλύσει τον δεσμό της με τον Έρικ. Θα έλεγε κανείς, πως ξαναβρήκε τον δρόμο της και όλα θα πάνε καλά... Όμως ξαφνικά στη ζωή της Αϊρήν Βάγκνερ εμφανίζεται μια νεαρή κοπέλα, η οποία δηλώνει ότι γνωρίζει τα πάντα για την παράνομη σχέση της. Προκειμένου να κρατήσει κλειστό το στόμα της, ζητάει ένα υπέρογκο ποσο...

Η Μπέργκμαν ως Αϊρήν Βάγκντερ υποφέρει, φοβάται κι ελπίζει, κι ο ρόλος της γυναίκας που έχει παγιδευτεί της ταίριαξε γάντι. Στην τελευταία ταινία της κοινής τους πορείας, ο Ροσελίνι δίνει την προτεραιότητα στον συναισθηματικό κόσμο της γυναίκας, αφήνοντας στην Μπέργκμαν ευρύ πεδίο δράσης.στη ζωή της Αϊρήν Βάγκνερ εμφανίζεται μια νεαρή κοπέλα, η οποία δηλώνει ότι γνωρίζει τα πάντα για την παράνομη σχέση της. Προκειμένου να κρατήσει κλειστό το στόμα της, ζητάει ένα υπέρογκο ποσο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κινηματογράφος πρεμιέρες ταινίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ