Απαραίτητο πιάτο, ακόμη και το καλοκαίρι, για να αποφεύγουμε τις τηγανητές πατάτες. Οι πατάτες au gratin είναι παραδοσιακή γαλλική συνταγή, υπέροχα νόστιμη.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες Νάξου
- 200 γραμμάρια τυρί Boursin με σκόρδο (στο σούπερ μάρκετ)
- 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
- Ελάχιστο βούτυρο, όσο ένα φουντούκι
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο
- Αλάτι και πιπέρι
![Πατάτες ογκρατέν με σκόρδο και αρωματικά | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/gratin1_0.jpg?itok=FG04AFeT)
Εκτέλεση
- Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες
- Τοποθετήστε τις σε ένα ταψάκι, σφιχτά
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το τυρί Boursin
- Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και το σκόρδο, ρίξτε τα στο μπολάκι
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο μπολάκι
- Ρίξτε το υλικό πάνω από τις πατάτες
- Αν οι πατάτες εξέχουν πολύ και κινδυνεύουν να καούν, προσθέστε μισό ποτήρι νερό
- Βάλτε το ταψάκι σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
- Το ογκρατέν πρέπει να ροδοψηθεί, να μην καεί
- Οταν βγει από τον φούρνο, ρίξτε από πάνω το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- Συμβουλή καλοκαιρινή: Σερβίρετε το ογκρατέν μόνο με μια πράσινη σαλάτα
![Πατάτες ογκρατέν με σκόρδο και αρωματικά | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/gratin1_0.jpg?itok=FG04AFeT)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο