Μοσκοβισί: Μηδενικά πρόστιμα σε Ισπανία-Πορτογαλία αν φέρουν εγγυήσεις ότι θα συμμορφωθούν - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Μηδενικά πρόστιμα σε Ισπανία-Πορτογαλία αν φέρουν εγγυήσεις ότι θα συμμορφωθούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηδενικά θα είναι τα πρόστιμα για Ισπανία και Πορτογαλία αν φέρουν εγγυήσεις ότι θα περιορίσουν τις δαπάνες τους σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μηδενικών προστίμων για τις δύο χώρες που δεν έχουν πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους. Προϋπόθεση, σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί είναι «Ισπανία και Πορτογαλία να παράσχουν επαρκείς εγγυήσεις ότι θα περιορίσουν τις δαπάνες τους».

Η Κομισιόν, βάσει των κανονισμών της Ε.Ε., εντός 20 ημερών, καλείται να προτείνει την επιβολή προστίμων, ύψους έως 0,2% του ΑΕΠ. Τα πρόστιμα αφορούν τη μη συμμόρφωση των δύο χωρών της ιβηρικής χερσονήσου στους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θέτει ως ανώτατο όριο ελλείμματος το 3% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ