Υπέρ των ΕΛΠΕ η δικαστική διαμάχη για την έρευνα υδρογονανθράκων σε Αρτα-Πρέβεζα - iefimerida.gr

Υπέρ των ΕΛΠΕ η δικαστική διαμάχη για την έρευνα υδρογονανθράκων σε Αρτα-Πρέβεζα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ του Ομίλου ΕΛΠΕ κατέληξε η δικαστική διαμάχη με την Energean Oil για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας υδρογοναθράκων στην περιοχή Αρτας- Πρέβεζας.

Απερρίφθη από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθ. 107 /2016 απόφασή του, η αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του ΥΠΕΝ να ανακηρύξει ως επιλεγέντα αιτούντα στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής στην περιοχή Άρτα Πρέβεζα τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων.

Στην αίτηση που είχε κατατεθεί από τον έτερο διαγωνιζόμενο Energean Oil and Gas, τα επιχειρήματα αφορούσαν στην τεχνική επάρκεια της Ελληνικά Πετρέλαια να διεξάγει εργασίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, την ικανότητα περιβαλλοντικής διαχείρισης αυτών των εργασιών, καθώς και την δυνατότητα εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων.

Παράγοντες των ΕΛΠΕ, μετά τη θετική έκβαση της υπόθεσης, σημειώνουν ότι ο όμιλος με δεδομένο ότι έχει την οικονομική επάρκεια, τα μέσα, την τεχνογνωσία και την εμπειρία, θα ανταποκριθεί στην πρόκληση ιδιαίτερα υψηλών επενδύσεων στην έρευνα και εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου το συντομότερο δυνατό σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει κομβικό σημείο στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΠΕ υδρογονάνθρακες απόφαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ